Umetnost

Zlatibor bogatiji za novi objekat Kulturnog centra

Posted: 26. juna 2019. u 16:38   /   by   /   comments (0)


Na Zlatiboru je otvoren dugo očekivani Kulturni centar a radi se o savremenom multifunkcionalnom objektu površine od 1.925 metara kvadratnih sa nizom sala i sadržaja: scenom za pozorišne predstave i filmske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim salama, medija centrom i drugim prostorima. U objekti se nalazi i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.
Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar Rasim Ljajić koji je ovim povodom izjavio da „ministarstvo i u narednim projektima koje namerava da realizuje sa opštinom Čajetina i sa lokalnom turističkom organizacijom, pre svega iz oblasti sportskog turizma, uticati na to da Zlatibor postane najbolje mesto u regionu za pripreme sportista“.
„Zlatibor se izborio za poziciju koju ima na turističkoj mapi. Pored Sokobanje Zlatibor je destinacija koja je u Srbiji u prethodnih pet godina imala najveći broj porasta broja turista (taj rast je bio veći za 94 odsto prošle godine nego što je bio 2014. godine). Sve nam to daje za pravo da ovi rezultati nisu slučajni, a nadam se da će biti još bolji u godinama koje su pred nama“, zaključio je ministar Ljajić.
„Ovo je jedan od retkih projekata u prethodnih pet godina da je Vlada uložila manje sredstava nego što su za njegovu realizaciju dali lokalna samouprava i lokalna turistička organizacija. Nikakvih dilema nismo imali kada je ovaj projekat bio u pitanju, i verujem da će ovaj objekat i njegovi sadržaji privući nove turiste, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Zlatibor je model turističke destinacije koji želimo da razvijamo u celoj zemlji“, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija rasim Ljajić otvarajući novo zdanje Kulturnog centra na Zlatiboru.
Zahvaljujući se ministru Ljajiću, svim svojim saradnicima i izvođačima radova predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da je objekat Kulturnog centra Zlatibor završen za dve i po godine i čija je vrednost 227 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije je u ovaj objekat uložilo 45 miliona a opština Čajetina i lokalna turistička organizacija 182 miliona dinara.

„Naš najvredniji projekat panoramska gondola će isto tako ove godine ugledati svetlost dana a prvu i nesebičnu podršku nam je upravo dao Rasim Ljajić, kada je otvarao bob na šinama na Torniku. Sve što smo radili u saradnji sa ministarstvom je dalo rezultate u tom kratkom periodu od dve i po do tri godine. Svi objekti su održivi, svi su zaživeli i nadam se da je to dalo jednu novu turističku ponudu Zlatibora jer on zaslužije sve ono što turistička mesta širom sveta mogu da ponude“, zaključio je Stamatović.

M.Milićević/ Izvor: https://www.cajetina.org.rs/

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.