Sport

Završena košarkaška sezona u Sevojnu: juniori na odmor, seniori na MOSI igre

Posted: 2. jula 2019. u 14:34   /   by   /   comments (0)

Završnim turnirima i utakmicama na domaćem terenu održanom proteklog vikenda košarkaši Sevojna otišli na zasluženi odmor a novo okupljanje je zakazano za 5. avgust kada se nakon prozivke kreće sa pripremama za novu sezonu. Pripreme će obaviti na Zlatiboru od 24. avgusta do 31. avgusta u dečijem odmaralištu Golija.

Uzimajući u obzir da je školska godina završena pre otpriliko koliko traje jedno prosečno porodično letovanje, dečaci i devojčice iz Sevojna, umesto na isto, nastavili su sa treninzima i turnirima, tako da za njih pravi raspust počinje upravo nakon ovog turnira. U ovoj konstataciji treba istaći da su devojčice imale malo više košarkaških obaveza zbog ranije dogovorenih utakmica sa ŽKK Pobednik na Zlatiboru.

Na završnom turniru igrale su sve starosne kategorije košarkaša koji inače treniraju u Sevojnu, a mesto i vreme bili su idealni za pripremu seniorske ekipe Sevojna za predstojeće učešće na MOSI igrama na kojima će Sevojno prvi put nastupiti pod svojom zastavom.

Prvi turnir koji je održan bio je namenjen za dečake iz škole košarke rođene 2008/09 godine. Učešće na turniru uzele su ekipe Basketa 031 iz Užica i Ivanjic. Prvo mesto ubedljivo osvojila je ekipa Sevojna,drugoplasirana je bila ekipa Basketa dok je na trećoj poziciji završila ekipa Ivanjice. Ekipa Sevojna je pokazala da ima veliki potencijal i da će u budućnosti Spasojević, Žunić, Erić i drugari biti kvalitetni igrači i buduće nade Sevojna.

 Svoje utakmice su igrale i devojčice Sevojna. Na sceni su bile devojčice rođene 2007/08 godine koje su doživele poraz od svojih vršnjakinja iz Lučana ekipe Mladosti. Po završetku ovog meča priređen je all star meč devojčica rođnih 2006 godine koje su prvaci Regionalne lige Zlatiborskog okruga za ovu godinu. Ovo je prvi veliki uspeh devojaka iz Sevojna, a nadamo se ne i poslednji.

 Usledio je turnir za dečake pod nazivom DiN Sev turnir,na kome su učestvovale ekipa Sevojna,Mladosti iz Lučana i Basketa 031 iz Krčagova. Domaća ekipa Sevojna osvojila je prvo mesto i krunisala sezonu u kojoj su ovi dečaci bili prvi u Regionalnoj ligi Zlatiborskog okruga. Drugoplasirana je bila ekipa Basketa 031 a treže mesto je osvojila ekipa Mladosti iz Lučana.

 Na red je došla utakmica koju su igrali mališani Sevojna i Play Offa dečaci rođeni 2009/10 godine,utakmica koja nije imala rezultatski značaj, ali je bila borbena i požrtvovana sa obe strane. A utakmica ova dva kluba između dečaka rođenih 2008/09 koja je odlučivala o prvaku Regionalne lige Zlatiborskog okruga bila je na vrhunskom nivou. Dečaci iz Sevojna prvu utakmicu kao gosti izgubili su sa 17 poena razlike,i posle toga napravili niz pobeda. U ovoj utakmici dečacima iz Sevojna trebalo je 18 poena razlike da dobiju da bi bili prvi na kraju,al ipak nisu uspeli. Malo im je falilo došli su do 15 poena prednosti i nisu mogli da prestignu razliku iz prve utakmice. S obzirom da Sevojno igra sa dečacima sastavljnim od 2008 i 2009 godišta i drugo mesto sa učinkom devet pobeda i jedan poraz je veliki uspeh za njih.

Na samom kraju su došle utakmice sa ekipom Požege koju su odigrali dečaci Sevojna i ekipom Play Offa koju su odigrale dvojčice Sevojna. Devojke su pored velike borbe obe ekipe poražene u susretu sa vršnjakinjama iz Užica. Dečaci Sevojna rođeni 2004/05 potpomognuti sa 2006 savladali su ekipu Požege za kraj uspešne sezone za ove momke. Dečaci 2007/08 godišta posle velike borbe su izgubili svoju utakmicu od vršnjaka iz Požege.

Šlag na tortu došla je istoriska utakmica u kojoj su učestvovali seniori Sevojna i Požege ,momci koji se pripremaju za Mosi igre koje se ove godine održavaju na Sokolcu. Ove dve ekipe su odigrale i utakmicu u Požegi u kojoj je Sevojno relativno lagano slavilo. A utakmica u Sevojnu koja je izazvala dolazak velikog broja ljudi bila je skroz drugačija.Svesni činjenice da već dvadeset i kusur godina u Sevojnu nije odigrana seniorska utakmica ovi momci su osetili pritisak i loše odigrali prvo poluvreme. Već u drugom poluvremenu pokazali su pravu igru. Miličević je sipao trojke,Ćubić razigravao saigrače Skoković je borbo u reketu postizao poene a njega su u tom segmentu pratili i Dimitrijević i Milisavljević. Mlađani igrači Jović,Jovanović Šapić i Obućina su energijom slamali protivnika. I na kraju slavlje Sevojna i upisana prva pobeda seniora koji će pokušati da naprave iznenađenje na Mosi igrama.

M.N. / Izvor: Sportsko udruženje Sevojno/ Foto: Duško Ostojić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.