Umetnost

Za Dan čajetinske biblioteke otvaranje ogranka na Zlatiboru

Posted: 26. juna 2019. u 16:49   /   by   /   comments (0)

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetina bogatim programom 28. juna, na Vidovdan, obeležiće Dan biblioteke, a deo svečanosti je i otvaranje ogranka Biblioteke u Omladinskom kulturnom centru na Zlatiboru. Ceremonija otvaranja predviđena je za 12 časova, a od 20 časova u sali Biblioteke u Čajetini počinje Vidovdanska akademija.
Nakon Svečane akademije biće otvorena izložba radova autorke Irene Paleček Radmanović , Moja avlija, moj svet zlatiborski“.
Irena Paleček Radmanović je diplomirani slikar, profesor likovne kulture, ali isto tako uspešno oprema i ilustruje istorijske monografije, a ilustrovala je obeležja za kulturno-istorijske lokalitete. Živi i radi u Beogradu. Autorski koncept predstavljanja umetničkih vizura Irene Paleček Radmanović je jedinstven trilateralni pristup tradicionalnim motivima u tri reminiscencije. Elementi posmatranja sadržaja domaćinskog dvorišta – okućnice, srpskih sela i varošica dobija novo značenje u odblescima akvarelnog izraza u modernim tehnikama 21. veka.


M. Milićević / Izvor: Biblioteka Ljubiša R. Đenić, Čajetina

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.