Umetnost, Vesti

Vreme je za dvadeseti festival: Kompleti karata za JPF

Posted: 8. oktobra 2015. u 10:55   /   by   /   comments (0)

Ovogodišnji Jugoslovenski pozorišni festival Bez prevoda pod sloganom No pasaran, inrtigantnim i provokativnim po višedecenijsku učmalost, saopštenjem selektora Bojana Munjina u kome provejava poziv koji je umetnost uputila ljubiteljima pozorišta da ustanu u odbranu tekovina civilizacijskog napretka, humanističkih tekovina i dostojanstva čoveka , održaće se od 8. do 14.novembra.
Na programu festivala su predstave koje su ocenjene kao najbolje na prostorima bivše Jugoslavije: Razbijeni krčag (Jugoslovensko dramsko pozorište), Divlje meso ( Narodno pozorište Sarajevo), Životinjska farma( Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl Zajca, Rijeka), Urnebesna tragedija ( Crnogorsko narodno pozorište Podgorica), Kazimir i Karolina ( Atelje 212, Beograd), Svrati , reče čovek ili san o zavičaju ( Narodno pozorište Užice), Radni naslov Antigona ( Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb).

Na blagajni Narodnog pozorišta Užice počela je redovna prodaja kompleta karata za 20. JPF a cene su : 6.500 din za parter sredinu i 5.500 din za parter strane i balkon. Karte je, pored redovnih načina plaćanja, moguće kupiti i preko administrativne zabrane i čekova građana. Pojedinačne karte po ceni od 1000 din za predstavu biće moguće kupiti na dan izvođenja predstave u zavisnosti od broja slobodnih mesta te večeri. Sve predstave počinju od 19, 30 časova, a nakon njih organizuju se okrugli stolovi za sve ljubitelje pozorišne umetnosti koji će imati priliku da  akterima koje su te večeri videli na sceni  postavljaju pitanja ali i da uživaju u razgovorima koji ovakva vrsta komunikacije pruža.
Telefon blagajne užičkog pozorišta: 031/522-102 a radno vreme od 14 do 20 časova.

M.N. /izvor:Narodno pozorište Užice