Muzika

Vreme u Arilju narednih dana: toplo, uzvišeno i čarobno- počinje Arlemm!

Posted: 13. jula 2018. u 23:24   /   by   /   comments (0)

Ariljska letnja muzička manifestacija, Arlemm, svečano će biti otvorena koncertom na Gradskom trgu u subotu, 14. jula sa početkom od 21 čas. Na koncertu nastupaju: kameri  orkestar škole za muzičke talente iz Ćuprije, violončelista Dragan Đorđević Suzuki sa gostima iznenađenja,  i  džez muzičar Marko Luis sa bendom. U isto vreme biće otvorena i Arlemm-ova putujuća  izložba fotografija Umetnički karavan, koja od 2. juna putuje po gradovima Srbije i u Arilje stiže iz Ivanjice gde je boravila zadnjih nedelju dana.

Sutradan, 15. aprila na istom mestu u okviru Arlemm-a nastupiće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov sa svojim bendom, a potom u Arilju počinje aktivan umetnički život: svakodnevne kreativne radionice iz raznih oblasti umetničkog izražavanja s akcentom na muzičke. Radu sa talentovanom decom posvetiće se renomirani profesori i muzičari , pa će većina njih prvi put osetiti čari violine, viole, kontrabasa, solo pevanja, gitare, klavira, flaute crvenog horskog pojanja, ali i prvi put u životu stati na scenu da publici pokažu šta su naučili, na završnom koncertu. Ostali mogu da se priključe nekoj od radionica koje neguju druge vidove umetnosti: ples, crtanje i slikanje, pejzažna arhitektura, a tokom trajanja Arlemm-a svakodnevno se organizuju i koncerti i javni časovi u sali Sokolskog doma ili u amfiteatru crve Sveti Ahilije. U prvih dve nedelje biće upriličen i koncert Sare Renar, kao i besedničko veče na kome će gostovati Matija Bećković.

Finale Arlemma je Art festival zadnje dve večeri jula koji podrazumeva koncerte na ostrvu Uski Vir na Rzavu a na kojima će gostovati Divanhana, Neverne bebe, YU Grupa, i Baobab iz Arilja. Zadnji dan Arlemma rezervisan je za koncert duhovne muzike ispre crkve Svetog Ahilija.

Pored brojnih sponzora, opštine Arilje i Ministarstva kulture koji su pokrovitelji manifestacije, ove godine publika će imati priliku da upozna i kompaniju Telenor u ulozi sponzora kulturnih manifestacija, pa će svi koji ne budu u mogućnosti da dođu , programe moći da prate uživo , na Telenorovom Yu Tube kanalu.

Detaljan program manifestacije može se naći na zvaničnom sajtu:http://arlemm.rs/program/

M.  Nikolić