Press

Vesnić asistira Lein rejsingu na ETCC rundi u Brnu

Posted: 5. septembra 2015. u 08:19   /   by   /   comments (0)

Lein rejsing odlučio je da gostuje i na četvrtom vikendu ETC kupa u Češkoj sa dva „seat leon rejsera“. Mladen Lalušić i Dejan Bulatović dobili su potpuno reparirane automobile, koje su kratko testirali pre desetak dana na istoj stazi. Kako su „rejseri“ vraćeni na fabrička podešavanja, ekipa je iskoristila petak, kad niko nije izlazio na stazu, da poradi na setapu.

VESNIĆ I
Gost srpskog tima na autodromu pokraj Brna je i Milovan Vesnić, ovogodišnji šampion Centralnoevropske zone. On će, u ulozi savetnika, sarađivati sa inženjerima i mehaničarima, kojima će pokušati da prenese nešto od svog bogatog trkačkog iskustva, kako bi se Lalušić i Bulatović u što boljem svetlu pokazali na ovoj ETCC rundi.
Srpsko-crnogorski dvojac će se potruditi da održi korak sa vodećima u Kupu, ali su im realne prognoze da mogu da se izbore za prvi startni red u trci 2, na inverznom startnom rasporedu.

Vesnić II
„Ja se iskreno nadam da će pasti kiša, koja je i najavljena, jer veoma volim da se trkam po mokroj stazi“, rekao je Mladen. „Nisam sklon kalkulacijama, uvek dajem sve od sebe i trudim se da izvučem maksimum iz automobila. Ova trka je samo još jedna u nizu onih u kojima stičem iskustvo i Brno je još jedna staza koju sam savladao, a sve to će mi koristiti u budućnosti“.

Lein rejsing u subotu izlazi na stazu u 9.10, kad se vozi prvi test, drugi je na programu od 11.30, a trening u 14.45. Kvalifikacije za trku 1 na programu su od 17 časova.

http://www.serbiaring.com/vesnic-asistira-lein-rejsingu-na-etcc-rundi-u-brnu/