Umetnost, Vesti

Veliko okupljanje mladih filmadžija sveta u sredu 19. avgusta u Požegi

Posted: 17. avgusta 2015. u 20:39   /   by   /   comments (0)

U sredu 19. avgusta u Požegi se organizuje tradicionalno Veče dobrodošlice za mlade filmadžije iz celog sveta, učesnike „Interakcije” i masterklasa „Interdoc”–a. Za proteklih nedelju dana od početka „Interakcije” tri multinacionalne filmske ekipe rade na snimanju filmova inspirisanih temom „Ljubav” u Užici, Požegi i Čačku. U sredu, kada pristižu studenti učesnici masterklasa „Interdoc” snimanje se završava i kreće se s montažom , paralelno s nastavom na temu dokumentarnih filmova na programu „Interdoc”.

patike Inter.Za Veče dobrodošlice , uz zvuke bubnjeva biće upriličen defile svih učesnika i volontera a na Trgu u Požegi biće podignute zastave „Interakcije” i „Interdoca”. Predstaviće nam se svih dvadeset devet učesnika ovogodišnjeg , jubilarnog X Međunarodnog filmskog kampa a zastave podižu predavači masterklasa: prof mr Dragan Elčić i reditelj Mladen Matičević kao i domaćin, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart”, reditelj Dejan Petrović. Dobrodošlicu učesnicima i posetiocima će poželeti Milovan Mićović, predsednik Opštine Požega.

plakat interakcijaOd 22 časa u bašti Kluba mladih, povodom obeležavanja jubileja, uz muzički program Jelene Petrović, Katarine Petrović i Milice Župović ( violina, flauta, klavir) biće promovisan katalog „Interakcije” , manifestacije koja se smatra jednom od najznačajnijih edukativnih programa ovog tipa u Srbiji. Od srede 19.avgusta pa do 27–og , do kada je Požega u znaku filma, svako veče posetioci će imati priliku da prisustvuju programima „Interscreen” na kojima će biti prikazani najbolji dokumentarni festivalski filmovi, najbolji studentski dokumentarni filmovi, ali i bogat muzički i sportski program.

M.Nikolić/ foto:Interakcija