Muzika, Najava

Veče „teških“ ritmova u Gkc Užice: 17. mart

Posted: 16. marta 2018. u 22:35   /   by   /   comments (0)

U subotu 17. marta, u Gradskom kulturnom centru Užice, nastupiće bendovi: Infinitiv (Požarevac/Beograd), BRAT (Užice) i grupa Sink (Beograd). Koncert počinje u 21 čas a karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Gkc.

Infinitiv je tročlani sastav nastao u Požarevcu krajem 2010. koji danas radi i stvara u Beogradu. 2012. su izdali svoj prvi EP pod nazivom “Deep inside“. Posle dosta svirki širom Srbije i učešća na festivalima i takmičenjima (BDFL 2013, Majska gitarijada 2012), bend krajem 2013. objavljuje svoj prvi album “U beskraj“. Nakon toga, bend započinje koncertnu promociju pesama sa prvog albuma, kao i izradu i promociju pesama koje ce se naći na drugom albumu. U julu 2016. bend osvaja prvo mesto na Kuršumlijskoj gitarijadi.

Brat je užički bend inspirisan punk i hard-core muzikom koji je sve više prisutan na domaćoj sceni. Nakon mnogo koncerata i tri demo snimka, planiraju i realizaciju prvog studijskog albuma. Posle nastupa u Beogradu, svoj dosadašnji rad će predstaviti i na ovom koncertu, gde će biti domaćini beogradskim bendovima, a užička publika zna šta može da očekuje od svojih sugrađana.

Sink je bogradski bend nastao 2012. godine. Iza benda su dva snimljena albuma od kojih je prvi objavljen 2014. godine pod nazivom “Sve što nisam ja”, dok je drugo izdanje benda objavljeno i promovisano koncertom u Domu omladine Beograda u maju prošle godine pod nazivom “Pred stubom srama…”. Sink se publici predstavio brojnim spotovima, gostovanjima kao i nastupima na mnogim festivalima od kojih su najzvučniji Exit festival, Kuršumlijska gitarijada, Vračar Rocks, Dev9t i mnogi drugi… Sink aktivno promoviše novi album koncertima širom zemlje.

Izvor: Gkc Užice, foto: Sink, fb