Najava, Umetnost

Veče posvećeno Nađi Tešić u Narodnoj biblioteci Užice

Posted: 8. oktobra 2019. u 19:48   /   by   /   comments (0)

Narodna biblioteka Užice u petak, 11. oktobra, priređuje Veče posvećeno Nađi Tešić na kome će biti predstavljen tematski broj časopisa “Međaj” posvećen ovoj Užičanki, profesorki francuskog jezika na Ratgers univerizitetu u SAD, književnici i scenaristi, sestri jedinog dobitnika Oskara iz Srbije, Stiva Tešića.  U sklopu  programa biće otvorena i izložba o životu i radu Nađe Tešić koju su priredili Zoran Jeremić i Dušica Murić. Takođe, biće emitovan i film “Nađa u Parizu” koji je radila zajedno sa suprugom Erikom Romerom i u kome je igrala glavnu ulogu.

U programu učestvuju: Milorad Iskrin i dr Ljiljana Bogoeva Sedlar.

Početak programa je u 19 časova a Veče posvećeno Nađi Tešić je doprinos Narodne biblioteke Užice programu obeležavanja Dana Grada.

M. Milićević/ Foto: Scena iz filma „Nađa u Parizu“

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.