Najava, Umetnost

V Požeški rock festival, PoRock, od 12. do 14. jula

Posted: 9. jula 2019. u 10:23   /   by   /   comments (0)

Peti po redu memorijalni požeški rock festival u znak sećanja na Bogdana Stefanovića Bogija, frontmena najdugovečijeg požeškog rock benda  “Magla”, održaće se od 12. do 14. jula.

Organizator festivala “Muzičko udruženje 31 210” ove godine pored akcenta na rock muziku kao srž festivala, ove godine proširio je koncept na afirmaciju bavljenja kvalitetnom muzikom uopšte, pa će se prvo veče festivala, 12. jula biti posvećeno klasičnoj muzici. U Gradskoj galeriji Požega od 20 časova nastupiće odabarni lokalni izvođači, uglavnom pedagozi, Ivona Danilović na flauti, Tamara Danilović, violina, i Ksenija Vladimirovna Zlatković, harfa i gitara koji će se publici predstaviti probranim delima klasične i popularne muzike u svojim interpretacijama.

Druga dva dana festivala odvijaće se na Trgu slobode u Požegi, a kao gost prve večeri nastupiće bend Organizam iz Beograda. Uz već dokazani kvalitet bendova iz regiona: Fade Out iz Arilja, Puls Herca i Ispitni rok iz Užica, Bonecarver iz Ivanjice, publika će imati priliku da čuje i beogradski bend Sinnermen.

Drugo veče, 14. jula na bini u centru Požege, posle pauze od dve godine od koncerta koji je, na veliku žalost publike, ostao nedovršen, nastupiće požeško beogradska kombinacija, sastav The Mothership Orchestra. Pored njih u statusu gosta na samom kraju, ovo festivalsko veče obeležiće i nastupi bendova: Mehanizam iz Užica, Progres iz Kraljeva, Inkvizicija iz Požege i Sindrom iz Pančeva.

Svi koncerti počinju od 20 časova i ulaz je slobodan.

Održavanje festivala podržala je Opština Požega, te brojni sponzori i prijatelji festivala.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.