Umetnost, Vesti

Užičko Narodno pozorište– vansezonske aktivnosti

Posted: 9. avgusta 2015. u 16:41   /   by   /   comments (0)

Iako naviknuti na odsustvo pozorišne aktivnosti u zgradi , ekipa Narodnog pozorišta Užice ovog leta imala je mobilno stanje u više navrata kao gost festivala.

Prvo je 22. juna u Beranama u sklopu Kulturnog leta predstava „Kraj vikenda” po tekstu Mome Kapora u režiji Lilijane Ivanović dala svoj doprinos tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji u ovom gradu. Potom, u Staparima, na Internacionalnom letnjem umetničkom festivalu Narodno pozorište Užice gostovalo s dve predstave: 28. jula „Odumiranje međeda” rađeno po tekstu Branka Ćopića a u režiji Nemanje Rankovića i 29. jula „Čorba od kanarinca” po tekstu Miloša Radovića a u režiji Branka Dimitrijevića. Na 28. međunarodnom multimedijalnom festivalu „Barski ljetopis” u Baru 3. avgusta izvedena je predstava „Odumiranje međeda” a 5. avgusta „Spletka i ljubav” Fridriha Šilera u režiji Nemanje Rankovića.

Očigledno shvatajući vanseznonske pauzu kao mogućnost za uključivanje u brojne festivale kojima se popunjava i obeležava leto , Narodno pozorište Užice odlučilo je da ih iskoristi na najbolji mogući način– da od strane naše publike rado gledane predstave budu dostupne publici i u drugim mestima.