Umetnost

Užički srednjoškolci pobednici „Rock 5 Roll fest-a“

Posted: 9. septembra 2019. u 23:27   /   by   /   comments (0)

Užički bend “Kratki s vremenom” pobednik je V festivala srednjoškolskih bendova “Rock 5 Roll fest” održanog 6. i 7. septembra u Beogradu u Petoj Beogradskoj gimnaziji. U kategoriji autorskih srednjoškolskih bendova iz Pančeva, Čačka, Užica, Beograda, Novog Sada, njih ukupno šest koliko ih se takmičilo druge večeri festivala, užički srednjoškolci dobili su najviše glasova publike i žirija i tako se upisali na listu pobednika ovog jedinstvenog festivala koga finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Organizator festivala je Parlament Pete beogradske gimnazije koji je ideju za ovako nešo našao u novijoj istoriji, 60 tih godina prošlog veka, od kada seže koren prvih rok i džez igranki u bivšoj SFRJ od kojh su se neke održavale na istom prostoru-u dvorištu Pete beogradske. Pored takmičenja neafirmisanih srednjoškolskih bendova  festival čine i  edukativne tribine kao i muzički nastupi afirmisanih predstvanika rock and rolla. Ove godine na festivalu revijalno je nastupio bend “Kika” kao i prošlogodišnji pobednik, bend “Lemuri”. Prvog dana festivala, 6. septembra, u dvorištu Pete beogradske gimnazije izvedena je predstava “Neki to vole vruće”, reditelje Zorana Rakića, beogradskog amaterskog pozorišta “Teatar 5” sa kojm tesno sarađuju i mladi glumci ove beograske srednje škole.

Bend “Kratki s vremenom” čine: Andrija Adžemović, vokal i solo gitara, Simo Đuričić, ritam gitara, Maksim Konstadinov, bas gitara, Marko Stefanović ,klavijature i Aleksa Stanić, bubnjevi. Užička publika je ovaj bend imala priliku da čuje na prošlogodišnjem Užičkom rock festivalu, brojnim humanitarnim svirkama organizovanim u Gkc Užice i na drugim mestima u gradu.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.