Umetnost, Vesti

Užički likovni tajfun ove sezone: mr Aleksandar Dimitrijević

Posted: 10. decembra 2015. u 16:37   /   by   /   comments (0)

Kraj leta i početak jeseni likovna scena užičkog kraja biće ubeležena u mapi kulturnih dešavanja u najvećem vezano  za ime  slikara mr Aleksandra Dimitrijevića.
Pored izložbe slika kojom je otvorena Galerija u Domu kulture Prijepolje od 3. oktobra i samostalne izložbe slika u Gradskom kulturnom centru Užice 24. oktobra- 10. novembra, Dimitrijević je sa grupom kolega izlagao i u Minhenu ( izložba otvorena 8. oktobra) a ista ta  izložba otvara se i u Beogradu u Galeriji Remont 10. decembra. Izložba iz Minhena, “Low Cost Exchange” na kojoj su, pored Dimitrijevića i radovi: Anuk Miladinović (bivši asistent na Akademiji likovnih umetnosti u Minhenu, inicijator projekta razmene), Torsten Mühlbach (umetnik iz Minhena), Maria Berauer (umetnica iz Minhena) i Jörg Besser (profesor na Akedemiji likovnih umetnosti u Minhenu), Milana Antića (docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu), Vladimira Milanovića (docent na FLU u Beogradu), Uroša Đurića(umetnik i glumac iz Beograda) otvara se u Beogradu 10. decembra u 19 časova  u Galeriji Remont .
677Na ovoj izložbi koja traje do 25. decembra, u subotu 12-tog biće organizovan i razgovor sa umetnicima kao deo programa beogradskog “Low Cost Exchange” projekta a koji uključuje i razmene studenata, seriju radionica i predavanja. Sam projekat nastao je kao rezultat saradnje Fakulteta likovne umetnosti iz Beograda i Likovne akademije iz Minhena.
Ova “ Niskobudžetna razmena” nakon Galerije Remont posetiće i Zapadnu Srbiju, na žalost ne i Užice, u kome predlog za gostovanje ovog međunaradnog umetničkog projekta nije naišao na razumevanje, a gde Dimitrijević upravo realizuje svoj autorski projekat vezan za organizaciju izložbe “Pikaso u Užicu” (11 decemba 2015. – 25. januar 2016.), već u Gradskoj galeriji Požega u narednoj izlagačkoj sezoni-2016.g.

M.Nikolić