Sport

Užički kik bokser među osam zlatnih Srba, reprezentacija vicešampion sveta

Posted: 26. oktobra 2019. u 19:12   /   by   /   comments (0)

Kik boks reprezentacija Srbije postala je vicešampion sveta, a među reprezentativcima koji su dali svoj doprinos ovom izuzetnom uspehu je i Užičanin, Nikola Filipović, koji je bio među srpskim borcima koji su izborili zlatnu medalju. Srbija je na Svetskom prvenstvu u kik boksu, održanom tokom vikenda, od 24. do 26. septembra u Sarajevu, osvojila osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje, a pojedinačni uspesi doprineli su da se naša zemlja nađe na drugom mestu u ukupnom plasmanu.

Zlatne medalje na Svetskom prvenstvu osvojili su: Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, Konovalov Aleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović, dok su se srebrom okitili: Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović. Bronzana odličja dobili su : Staša Veić, Ljubo Jalovi i Nikola Stošić.

Svi naši reprezentativci do medalje su imali po pet mečeva. Jedan od najboljih užičkih sportista, Nikola Filipović, do zlata je došao bez borbe, budući da je njegovom protivniku u finalu, ruskom kik bokseru Ragi Alijevu zabranjen nastup nakon što je slomio nos. Do finala, Filipović je savladao grčkog borca Stergiopoulosa Margaritisa u četvrtfinalu, a polufinalnoj  borbi iz koje je izašao kao pobednik za protivnika je imao Trafimua Zakhara iz Bugarske.

Na ovom, 22. Svetskom prvenstvu u kik boks, učestvovalo je 754 borca iz 58 zemalja sveta, naša reprezentacija je imala12 takmičara koji su se plasirali u finale.

M. Nikolić / Foto: Srpski borci

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.