Muzika

Užičke „Hadžije“ trasiraju put u EU

Posted: 21. septembra 2018. u 09:17   /   by   /   comments (0)

Užički alter rock bend Hadži prodane duše nastupiće na međunarodnom The Brava Balkan festival u Bugarskoj i to na koncertu Marka Mendoze, bivšeg basiste benda Whitesnake. The Brava Balkan festival održava se 21. i 22. septembra u metu Dubrava u blizini Blagoevgrada.

Popularnost u široj zajednici Hadži prodane duše stekli su pobedom na jubilarnoj 50. Gitarijadi u Zaječaru, a nedavno su izdali svoj prvi album Racionalna manjina i to za PGP RTS. Album sa deset numera sniman je tokom 2017. godine.

Na The Brava Balkan festu pored Mendoze nastupiće i rok bendovi iz regiona i Evrope – Saints ‘N’ Sinners iz Turske, Last Expedition iz Makedonije i The Bullets iz Grčke. U ime domaćina nastupiće bendovi The Lefties i Wasted Generation. Specijala ovog festivala je Dečija Rok Akademija na kojoj će muzičari iz  RockSchool Sofia podučavati najmlađe kako da budu rok zvezde na,

-Veoma nam je drago što ćemo imati priliku da budemo racionalna manjina i van granica Srbije. Činjenica je da smo već svirali u Banja Luci, Han Pijesku i imali turneju po Crnoj Gori, ali je to, nekako, sve domaći teren. Kako je ovo prvi put da nastupamo u EU, spremamo spektakl i nadamo se da su Bugari spremni- poručili su Hadžije povodom ovog gostovanja.

M.Nikolić / Foto: Hadži prodane duše