Najava, Vesti

Užice domaćin državnog prvenstva u sportskom penjanju: 8. oktobar

Posted: 7. oktobra 2016. u 01:19   /   by   /   comments (0)

Drugo kolo juniorskog  prvenstva Srbije u sportskom penjanju na prirodnu stenu, održaće se  u subotu 8. oktobra u Užicu, na lokaciji kod Velike brane. Najbolji juniori Srbije takmičiće se u disciplinama: težinsko i brzinsko sportsko penjanje.

Takmičenje počinje u 10 časova, a do sada je prijavljeno 30 takmičara, mada se očekuje veći broj učesnika s obzirom da je prijavljivanje u toku, a konačna lista znaće sa uoči samog starta-

Ovo je drugi put ove godine da se na lokacijama u Užicu organizuje državno prvenstvo u sportskom penjanju na prirodnoj steni nakon julskog takmičenja, što je dokaz ne samo dobre organizacije, već i prirodnih pogodnosti koje je SPK „Stari grad“  iskoristio opremivši penjališta koja zadovoljavaju kriterijume potrebne za organizaciju ovakvih takmičenja.

Organizator  takmičenja čiji je realizator Sportsko penjački klub „Stari grad“, je  Komisija za sportsko penjanje planinarskog saveza Srbije, Ministarstvo za sport i omladinu, a suorganizator ovog kola je i Grad Užice.

Izvor: Sportsko penjački klub Stari grad