Muzika, Vesti

Užice domaćin dečijim folklornim ansamblima Evrope: VII „ Licidersko srce”

Posted: 17. avgusta 2015. u 10:00   /   by   /   comments (0)

Sedmu godinu za redom Užice u avgustu postaje centar u koji se sliju dečiji folklorni ansambli sa svih strana Evrope. Ove godine Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce ” počinje 17. avgusta , svečanim defileom od 19. časova a svakodnevna dešavanja nastavljaju se sve do 21. avgusta.
Na dan otvaranja festivala istovremeno se otvara i izložba narodnih nošnji zemalja učesnica u Jokanovića kući u 11 časova a uveče , nakon svečanog otvaranja u 20 časova na Trgu partizana , nastupiće i Dragoljub Đuričić i bend „Balkanska lavina” od 21. čas.
Ove godine očekuju se učesnici iz Bugarske, Slovačke, Makedonije, Ukrajine, Tajvana, Gruzije , Republike Srpske , Italije a iz naše zemlje ansambli iz Beograda, Pančeva, Gadžin Hana, Kule, Kraljeva, Kosovske Mitrovice i Novog Sada. Nastupiće i lokalni dečiji ansambli iz Arilja, Kosjerića, Bajine Bašte, Požege, Sevojna, Sjenice , Nove Varoši i Užica.

Licidersko srce plakatU utorak 18. avgusta u Užicu u GKC-u od 12 časova Užičani i gosti mogu da pogledaju folklornu igraonicu, a festivalski koncert počinje na Trgu od 19 i 30 časova. U isto vreme u Bajinoj Bašti od 12 časova organizuje se folklorna igraonica, defile je u 19 časova, a festivalski koncert u 19 i 30. U Višegradu, tačnije Andrićgradu u 12 časova počinje folklorna radionica na trgu kod Ćuprije, defile je u 18 i 30 časova, u 19 i 15 revija narodnih nošnji Andrićgrad, a festrivalski koncert u 19 i 30, takođe u Andrićgradu.
U sredu 19. avgusta od 19 i 30 časova na Trgu u Užicu nastupaju Ansambl Era i prijatelji sa specijalnim gostom Milošem Radovanovićem. Istog dana na Zlatiboru od 11 časova organizuje se folklorna radionica na Kraljevim vodama.
U četvrtak 20. avgusta u Užicu od 10 časova počinje seminar Deca čuvari tradicije u Domu Petar Radovanović, u 11 časova u GKC-u folklorna igraonica, a u 19 i 30 organizuje se festivalski koncert na Trgu.

licidersko 2015.
Na Zlatiboru istog dana od 19 časova počinje defile, a u 19 i 30 na Kraljevim vodama festivalski koncert. U isto vreme u Požegi od 17 časova počinje folklorna radionica, od 19 časova defile, a u 19 i 30 časova festivalski koncert.
U petak 21. avgusta organizuje se grančarska radionica u Zlakusi, folklorna igraonica u 11 časova u GKC-u i svečano zatvaranje festivala u 19 i 30 časova na Trgu partizana u Užicu..

Organizator „Liciderskog srca ” je Udruženje građana Era iz Užica.

izvor: Udruženje građana Era