Sport

Uspešna sezona za sevojničke košarkaše: pioniri osvetlali obraz

Posted: 2. decembra 2019. u 20:06   /   by   /   comments (0)

Sevojnički košarkaši u rezimeu upravo završenog jesenjeg dela sezone kažu da su rezultati zadovoljavajući, a najviše razloga za slavlje imaju pioniri koji su dosadašnji deo takmičenja završili na drugom mestu, kao i mlađe pionirke koje su na vodećem mestu na tabeli, isto kao i mlađi pioniri 2008. i 2009. godište koji su polusezonu odigrali sa učinkom od 100 procenata, odnosno bez poraza.. Ostale kategorije KK Sevojno Atria ostvarile su sledeći učinak: kadeti su takmičenje završili na petoj poziciji, Pioniri 2 su treći, mlađi pioniri dele drugu poziciju sa ekipom Šampiona, dok su pionirke su treće.

U završnici polusezone piniri Sevojna su bili bolji na gostujućem terenu od ekipe Play Offa iz Užica rezultatom 53:79(16:18,17:22,5:21,15:18) i ovo je bila šesta pobeda od sedam odigranih utakmica. Posle početnog ispitivanja snaga i egala u prvoj četvrtini Sevojno je na poluvreme otišlo sa plus sedam. U trećoj čtvrtini napravljena je prednost koju domaća ekipa nije mogla da stigne i pobeda zasluženo pripada Sevojnu. Strelci za Sevojno bili su Andrić 7,Čitaković 10,Mitrović 24,Žunić 7,Babić 16,Kostić 2,Paunović 2, Blagojević 8, Nikolić 3 poena. Za ekipu Play Offa strelci su bili Milovanović sa 2,Borisavljević 2,Vitezović 1,Tanović 10,Jelisavčeć 3,Bralović 8,Antonijević 23, Milošević 3 i Novaković 2 poena.

Druga pionirska ekipa nije uspela da nastavi tamo gde je prva stala,oni su zabeležili poraz od druge pionirske ekipe Play Offa rezultatom 59:49. Savić i Kostić su bili jedini raspoloženi za igru što nije bilo dovoljno da se zabeleži pobeda.

Mlađe pionirke su polusezonu završile sa svim pobedama. Ovoga puta slavile su u Požegi nad ekipom Požege rezultatom 37:40. Iako u većem delu utakmice Sevojničanke su bile u rezultatskom minusu na kraju su uspel da sustignu i pobede domaću ekipu. Najviše zasluga za to ide mladoj i perspektivnoj igračici Sevojna Eleni Erić koja je ulaskom sa klupe trgla svoje saigračice i energijom i igrom i donela pobedu. Treba istaći da se radi o devojčici rođenoj 2010.godine pred kojom je svetla budućnost.

Dečaci rođeni 2008 godine odigrali su utakmicu u Požegi bez pobednika. Rezultat je bio 41:41,a pobednik nije odlučen zbog nedostatka vremena u hali da se odigra produžetak.

Nakon uspešne polusezone košarkaši KK “Sevojno Atria” nastavljaju aktivnosti odigravanjem prijateljskih utakmica. Već 13.decembra mlađi pioniri i pionirke odlaze na produženi vikend u Suboticu gde će odigrati turnir i posetiti grad. Učešće na turniru “Rajko Žižić” je predviđeno 26. januar dolazeće, 2020. godine gde će Sevojno nastupiti sa dečacima i devojčicama rođenim 2009 i mlađim. Nakon toga, pred Sevojničanima je veliki posao i odgovornost u  organizacija Sport Klubovog turnira Basket 4 kids koji će biti održan 16. februara 2020 godine u Požegi.

M. Milićević/ Izvor: SU Sevojno/ Foto: Duško Ostojić