Plus

Umetnički portfolio Milinka Milićevića: Galerija Menjačnica

Posted: 6. decembra 2016. u 09:24   /   by   /   comments (0)

U utorak 6. decembra od 20 časova u Galeriji Menjačnica Gete Intstituta u Beogradu biće održan jedan iz serijala programa u okviru projekta  „Fotodokumenti 2016“. Ove večeri predstaviće se fotograf Milinko Milićević, a publiku će kroz  njegov umetnički portfolio kao i razgovor sa umetnikom voditi Mihajlo Vasilljević i Ivan Petrović iz Centra za fotografiju.

Prikazivanje portfolia Milinka Milićevića i razgovor sa autorom predstavlja, u ovom obliku, prvi dosadašnji pregled njegovog rada. Pre svega, produkcija Milinka Milićevića nije obimna i nekolicina serijala koje ćemo imati prilike da vidimo – “Ravne linije”, “Avlija” i “Alergija” tiču se perioda njegovog studiranja na Akademiji umetnosti Braća Karić u Beogradu i datiraju s početka 2000-tih.

Milićević koristi pristup fotografije u dokumentarnom stilu i na specifičan način, kroz prikaze ličnog okruženja, istražuje svakodnevicu u Srbiji.

Program je organizovan u okviru projekta “Fotodokumenti 2016”

Koji realizuje ga NFC Filmart u partnerstvu sa Centrom za fotografiju i Goethe Institutom iz Beograda i podrazumeva diskurzivni program u okviru turneje izložbe “PAST IS NOW” Fotodoks-a iz Minhena.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: NFC Filmart