Plus

Umesto za proslavu Nove godine, opština daje pare za lečenje dečaka

Posted: 6. decembra 2016. u 22:34   /   by   /   comments (0)

Načelnik opštine Kakanj, Nermin Mandra, uz saglasnost i podršku stanovnika odlučio je sredstva za javni doček nove godine da preusmeri za operaciju teško obolelog sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića.

Opština Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine, ali ‘vatromet’ koji oni spremaju će biti najveličanstveniji na planeti, kaže jedan od komentara na službenim stranicama ove opštine u BiH.

Načelnik Nermin Mandra doneo je odluku da novac namenjen za noćni program dočeka Nove godine u Kaknju bude preusmeren za lečenje sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića koji boluje od tumora na mozgu.

Tu odluku je načelnik jutros doneo. Sprovedena je široka akcija skupljanja pomoći za ovog dečaka. Dete ima tumor na mozgu, a sedam mu je godina. Celokupna zajednica se aktivirala, volonteri skupljaju novac na ulicama, uključile su se nevladine organizacije, privrednici skupljaju novac. Načelnik je kontaktirao građane putem Fejsbuk profila oštine Kakanj da se sredstva preusmere, a građani su to podržali„, rekao je za N1 portparol opštine Kakanj Evelin Memić. „Načelnikova odluka je da umesto Nove godine spasimo život. Imali smo praksu javnog slavlja, ali smo odlučili da je ovo važnije„, dodao je Memić.

Operacija će biti izvedena u Nemačkoj, a koštaće oko 66.353 evra.

Iz Opštine Kakanj se nadaju da će do kraja nedelje imati puni iznos, kako bi Evelin Alajbegović što pre otišao na operaciju.

Preuzeto sa: http://www.021.rs/story/Info/Svet/150757/Umesto-za-proslavu-Nove-godine-opstina-daje-pare-za-lecenje-decaka.html