Umetnost

„Ujedinjene boje Divanhane“ u Sevojnu

Posted: 29. novembra 2016. u 21:20   /   by   /   comments (0)

Izložba radova prvog saziva likovne kolonije „Divanhana“ iz Prijepolja biće otvorena u holu OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu 30. novembra.

Udruženje za negovanje nauke i kulture Bošnjaka „Divanhana“ sa sedištem u Prijepolju ove godine organizovalo je prvu likovnu koloniju na kojoj su učešće uzeli brojni umetnici i ljubitelji umetnosti, pa se kao rezultat rada pred publikom našao raznolik sadržaj opredmećen varijetetima likovnog izraza: od amaterskog do profesionalnog , od realističnog do apstraktnog. Teme radova takođe varijaju, budući da je, po izjavi predsednika udruženja Divanhana, Meše Brničanina, izbor tema bio slobodan i neomeđen naslovom.

090 Izložba „Ujedinjene boje Divanhane“ predstavljena je premijerno pred publikom u Narodnom muzeju Prijepolje, povodom praznika Kurban Bajrama, potom u galeriji „Spirala“ u Priboju, a pre Sevojna, premijeru u užičkom kraju  imala je u Gradskom kulturnom centru Užice. Nakon Sevojna, izložba se seli u Požegu, potom Kragujevac i ovogodišnji put završava u Novom Pazaru.

Na izložbi će biti predstavljeno 28 slika koje potpisuje 13 autora.

Izložbu u Sevojnu realizuje Udruženje osoba sa invaliditetom „Minimas“ u sklopu projekta Kult.Kota Sevojno, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Sevojno, i u saradnji sa OŠ „Aleksa Dejović“ i Kancelarijom za mlade Sevojno.

Izložba u holu OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu biće otvorena narednih deset dana.

M.Milićević