Plus

U misiji širenja umetosti Arlemm-ov „Umetnički karavan“ stigao u Čačak

Posted: 16. juna 2019. u 11:32   /   by   /   comments (0)

Putujuća izložba fotografija ariljske letnje muzičke manifestacije “Arlemm” svečano je otvorena 15. juna na Gradskom trgu u Čačku. Nakon Beograda, Novog Sada, Arlemm-ov Umetnički karavan krenuo je na putovanje po gradovima uže Srbije i u svojoj misiji širenja umetnosti posetiće ukupno deset gradova. Umetnički karavan u Čačku realizovan je u saradnji sa Domom kulture, a postavka na Gradskom trgu ostaje tokom ove nedelje.

Jubilarni, deseti, Arlemm 2019., biće otvoren 20. jula nastupom kamernog orkestra “Metamorfozis” pod umentičkim rukovodstvom Saše Mirkovića i time će biti označen početak dvonedeljne umetničke magije u Arilju. Ovogodišnja izložba fotografija koja čini postavku Umetničkog karavana, i koja će na dan otvaranja Arlemm-a , stići u Arilje, predstavlja izbor fotografija deset umetnika koji su prethodnih deset godina svojim fotoaparatima beležili događanja na ovoj prestižnoj umetničkoj manifestaciji.

Edukativi i koncertni programi manifestacije ARLEMM održavaju se u Arilju od 20. jula do 4. avgusta 2019. i čine ga tri celine:

„ARLEMM Umetnički karavan“ – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan je krenuo na svoj put kroz Srbiju iz Beograda, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić. ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) je jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barselona balkan džipsi orkestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih d rugih. I ove godine dešavanja će se prenositi uživo na internetu na YouTube kanalu Telenor mreže.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

ARLEMM 2019 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja,u saradnji sa Opštinomi Bibliotekom Arilje, Sokojem, kompanijama Extreme intimo i Telenor.

M.Nikolić/ Foto: Arlemm

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.