Umetnost, Vesti

„Trnova ružica“ Narodnog pozorišta Užice na festivalu „Kruška“ u Kruševcu

Posted: 9. januara 2016. u 11:40   /   by   /   comments (0)

Osmi po redu Božićni festival predstava za decu “ Kruška” u Kruševačkom pozorištu ove godine održava se u dva dela zbog termina školskog raspusta i to od 8.-13.januara i od 5.-9. februara.
U prvom delu festivala učestvuje i Narodno pozorište Užice sa predstavom „Trnova ružica“, za koji je tekst po motivima bajke napisao Spasoje Ž.Milovanović a režirao Nemanja Ranković.
Užičko pozorište na ovom festivalu učestvuje zajedno sa Pozorištem za decu iz Kragujevca, Kraljevačkim pozorištem , Kruševačkim pozorištem i VP Domom Kruševac. Predstava “Trnova ružica” na festivalskom je repertoaru u ponedeljak 11.januara u terminima od 17 i 19 časova.
Posvećenost užičkog Narodnog pozorišta deci kao ravnopravnom segmentu publike sa odraslima ogleda se i u ustanovljavanju novog festivala „Majske čarolije“ koji je posvećen predstavama za najmlađe. A da kvalitet produkcije predstava za decu jedinog regionalnog profesionalnog pozorišta u Zapadnoj Srbiji ne zaostaje za ostalim renomiranim pozorišnim kućama, govori i nagrada koju je sa festivala „Čar Čar Zaječar “ početkom decembra 2015. donela predstava „Dugonja, Trbonja, Vidonja“ za glumačko ostvarenje Momčila Murića u ulozi Trbonje.

M.N.