Najava, Vesti

Tri dana PoRok-a u Požegi: od 21. do 23. avgusta

Posted: 21. avgusta 2016. u 09:38   /   by   /   comments (0)

Drugi po redu, PoRok, Požeški rok festival počinje u nedelju 21. avgusta, i traje do utorka 23. avgusta posle ponoći.

Rok festival, koji je počeo prošlogodišnjim Memorijalnim koncertom “Bogiju u čast”, zadržao je osnovnu ideju da se uz sećanje na Bogdana Stefanovića Bogija, frontmena grupe „Magla“, afirmiše rok muzika, uopšte rok kultura, ove godine dobio je i novu dimenziju u želji i nameri organizatora da se potencira autorska muzika regiona.

Proteklih godinu dana, organizator PoRoka , Muzičko udruženje 31210 Požega, skupilo je i objavilo CD izdanje autorskih rok kompozicija bendova iz Požege, i to je druga kompilacija sa ovom idejom- prikupiti, i na jednom mestu objediniti loklalne autorske rok kompozicije. CD pod nazivom “31 210 Požega II” biće zvanično predstavljen prvi dan festivala.
Koncepcija festivala pored nastupa rok bendova na Gradskom trgu Požega u ponedeljak 22. i utorak 23. avgusta, za priliku otvaranja festivala nudi jedno “mirnije” veče. Naime, otvaranje festivala 21. avgusta planirano je u Gradskoj galeriji Požega u 20 časova, a kompilacijski CD predstaviće rok kritičar Predrag Peca Popović. Pored razgovora, na otvaranju će nastupiti i akustičari: Željko Jovićević i Dimitrije Radovanović na gitari.

Program PoRoka naredna dva festivalska dana:

PONEDELJAK-22 avgust 2016
-Teorija zavere – Požega
-Živa vatra – Užice
-Rok u ponoć – Bajina Bašta
-Bonecarver – Ivanjica
-No@No – Kosjerić

UTORAK-23 avgust 2016
-Lude žene – Užice
-Magla – Požega
-Nikad spremni – Sevojno
-Inkvizicija – Požega
-Brat – Užice
Koncerti na Gradskom trgu Požega počinju u 20 časova, a ulaz je slobodan.

M.N./ foto: MU 31210- Bogdan Stefanović Bogi