Sport

Treći susret generacija i veterana košarkaša iz Sevojna

Posted: 13. juna 2019. u 00:06   /   by   /   comments (0)

U Sevojnu gotovo ne postoji vikend od početka proleća da nema nekog dešavanja vezanog za košarku pa je tako najsvežiji događaj vezan za košarkaški turnir generacija i veterana koji je održan u subotu 8. juna kada su se treću godinu uzastopno  okupile generacije čije je posvećenost košarci počela upravo nu  ovom mestu.

Prvo su se odigrale utakmice između najmlađe, još uvek aktivne geeracije godišta 2004. i generacije 1996/97, a potom su produžeci u utakmici između godišta 1998. i 1996/97 odlučivali ko će u finale. Generacija namlađih je poražena u obe utakmice, a naslov finaliste poneli su prošlogodišnji pobednici, generacija 1998. Generacija 2002/03 je izgubila svoje utakmice od favorita turnira generacije 2000 godišta i od najstarije ekipe sastavljene od igrača 1992/93  godišta. Utakmica 2000 godišta i 1992/93 godišta je odlučivala o drugom finalisti.Ono što nije očekivano desilo se na ovom turniru, a što je i draž svakog takmičenja, pa je na iznenađenje velikog broja navijača generacija 1992/93 ušla u svoje prvo finale. Ovaj tim je zasluženo pobedio generaciju 1998. godišta. Pobedničku ekipu činili su kapiten Petar Marić, Marko Aćimović, Veljko Milićević, Dejan Pantelić,Nebojša Cvijović, Ognjen Marić, Uroš Kuzmanović i Igor Kovčić.

Nakon mlađih i uslovno rečeno nešto starijih, na teren su izašli veterani, koji su pokazali da se košarka ne voli samo jedan period u životu, a da se naučeno ne zaboravlja tako lako. Podeljeni u dve ekipe crni i beli viđeno je niz dobrih i kvalitetnih poteza što je publika pozdravila aplauzom. Živko Skoković je predvodio svoju ekipu atraktivnom igrom gde su ga pratili trojkaš Dušan Kojadinović i uvek neugodni Bojan Cicvarić koji su uz sebe imali još doktora košarke Đordja Kostića kao i braću Kojadinović Marka i Miloša i prekaljenog asa Miliju Ćitića i Nenada Ivanovića. Dok je belu ekipu predvodio uvek borbeni kapiten Nemanja Karaklić, uz Danka Bjeličića čoveka koji je rođen sa loptom,uvek raspoložene za igru braću Resimić,ekipu su još činili lucidni Miroslav Vučinić, Sevojnički Šejk Nikola Damljanović kao i dva stara asa Aleksandar Demirović i Branko Velanac. Utakmica je bila puna uzbuđenja i dinamike i sam rezultat to govori 53:52 za ekipu Crnih.

Uz druženje koje se nastavilo i nakon odigranih mečeva, dogovoren je novi susret na istom mestu i naredne godine.

M.Milićević / Foto izvor: SU Sevojno

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.