Najava, Vesti

Treći dečiji baletski festival u Užicu predstaviće 200 baletskih nada

Posted: 24. maja 2018. u 08:49   /   by   /   comments (0)

Treći  dečiji baletski festival u Užicu, u organizaciji Baletskog studija „Maga Magazinović“ održaće se 26. maja u Narodnom pozorištu Užice.

Po rečima Dunje Mahorčić, rukovodioca studija „Maga Magazinović“  „festival je za prethodne dve godine organizacijski napredovao budući da svaka godina donosi novo iskustvo i mogućnost da naredni bude još bolji“

-Ove godine za učešće na našem Dečijem baletskom festivalu prijavljeno je tačno 200 dece iz 10 baletskih studija iz Užica, Beograda, Čačka, Kragujevca i Novih Banovaca.  Zainteresovanost za učešće je velika, daleko veće od broja prijavljenih, ali za sada smo u mogućnosti da ugostimo ovaj broj učesnika, pa nam kao obaveza predstoji dalje razvijanje koncepta festivala, njegova šira finansijska koncepcija da bismo u nekom narednom periodu mogli da ugostimo sve zainteresovane.  Do sada smo se pokazali kao dobri domaćini, pa tako i naš festival stiče jednu sasvim dobru reputaciju u ovoj oblasti umetničkog angažovanja.

Dunja je rekla i da će se „deca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice  predstaviti koreografijama iz klasičnog baleta, savremene igre, modernog i jazz baleta“.

Treći dečiji baletski festival u Užicu organizuje se uz podršku Grada Užica koji je i glavni sponzor , a pomogli su i Focaccia, Natural-gazdinstvo Tošić, ArtS desing. Medijski pokrovitelji festivala su: Vesti, Infoera, Radio Užice, Užička nedelja, Pasaz-portal za kulturu i društvo.

Program počinje u 18 časova , a karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na dan održavanja festivala na biletarnici Narodnog pozorišta Užice. Sve dodatne informacije vezano za prodaju karata kao i o samom festivalu mogu se dobiti na broj telefona: 064 15 14 826.

M.Nikolić/ Foto: „Maga Magazinović“ -arhiva