Najava, Umetnost

Todorov oproštaj pre godišnjeg odmora: „E, moj Todore“ u Gkc Užice

Posted: 9. jula 2019. u 20:37   /   by   /   comments (0)

Todor Trajković, onako kako ga je zamislio Bojan Ljubenović u svom književnom ostvarenju “Bog ti pomogao,Srbijo”, a na sceni u monodramskoj kreaciji oživeo Janko Radišić, poslednji put u ovoj sezoni podeliće intimu svog dnevnika sa publikom u Gradskom kulturnom centru Užice u četvrtak, 11. jula.

Todor je od premijere u Čajetini na Svetski dan pozorišta pa do ovog izvođenja, proputovao od Zlatibora preko Užica, Beograda, Novog Sada, pa ponovo nazad, svraćajući u ista mesta, da bi na kraju ponovo završio putovanje u Gkc, odakle će na /zasluženi/ godišnji odmor do novih putovanja na jesen, s početkom pozorišne sezone. Usput je svima imao da ispriča po nekoliko, od 55  priča ukupno, odnosno događaja koje je uneo u dnevnik, a koji se tiču svih, ne samo jednog šumadijskog seljaka, koji je pre početka pisanja dnevika mislio „umereno i povremeno“ a od onda „misli neprestano“.

Monodrama “E moj Todore” počinje u 20 časova a ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Gkc. Broj mesta je ograničen.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.