Sport

Titula juniorskog državnog prvaka u bilijaru ponovo u Užicu

Posted: 22. decembra 2019. u 22:32   /   by   /   comments (0)

Završnim mastersom za juniore, održanim proteklog vikenda u Bilijar klubu „BTT Joker“ u Novom Sadu, završeno je ovogodišnje Prvenstvo Srbije u bilijaru za juniore. Lazar Kostić, član Bilijar kluba „Masse“ iz Užica odbranio je titulu prvaka države u konkurenciji juniora do 17 godina.
Pravo učešća na Završnom mastersu imali su igrači koji su na šest masters turnira odigranih u ovoj sezoni ostvarili najbolje rezultate. Za takmičenje u Novom Sadu izborilo se 11 igrača koji su se nadmetali u disciplini 9ball. U veoma oštroj konkurenciji pobedio je Haris Trtovac, član Bilijar kluba „262“ iz Novog Pazara. Drugi je bio Miljan Todorov iz beogradskog kluba „Champions“, dok je Lazar Kostić zauzeo treće mesto

.
Budući jedan od nosilaca, Lazar je bio slobodan u prvom kolu. U drugom kolu savladao je Jovana Jovanovića, člana Bilijar kluba „Profesional“ iz Beograda, dok je u četvrtini finala bio bolji od Nikole Pecelja iz beogradskog kluba „Pocket“. U polufinalnom meču, u veoma neizvesnom dvoboju, izgubio je od Miljana Todorova sa 9:8. Novoosvojeni bodovi bili su dovoljni da trinaestogodišnji Užičanin ponovi uspeh iz prethodne godine i osvoji titulu prvaka Srbije za juniore do 17 godina.
Treba istaći da je ova sezona bila veoma uspešna za užički bilijar. Lazar je učestvovao na Prvenstvu Evrope za juniore do 17 godina u Veldhovenu u Holandiji, dok je Ljubiša Vranešević, kapiten Bilijar kluba „Masse“, u seniorskoj konkurenciji ostvario odličan rezultat i zauzeo treće mesto na nedavno završenom državnom prvenstvu.

Lj. T. K.