Umetnost

Timovi Tehničke škole iz Užica u finalu nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

Posted: 7. juna 2019. u 12:32   /   by   /   comments (0)

Dva tima  Tehničke škole iz Užica pod mentorstvom profesorke Biljane Nikolić, ušli su u finalni izbor na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Šest timova finalista među kojima su i dva iz Užica takmičiće se u superfinalu koje će direktno prenositi na RTS-u 27. septembra ove godine.

 Tim Amateri koji je nastupio sa projektom inovacija: Painter 360° su učenici IVe1 odeljenja Uroš Joković, Miloš Jovanović, Miloš Vesović i Nemanja Lazarević, dok tim Wicked Software, sa  inovacijom : Moja korpa, čine učenici IVe1 odeljenja: Bogdan Milojević, Darko Selaković i Nemanja Conjić.

Pored ova dva tima, Užice je predstavljao i treći tim iz Tehničke škole, Eco boost HHO , sa inovacijom HHO generator, i osvojio je deveto mesto na takmičenju. Članovi ovog  tima su učenici IVe3 odeljenja:  Konstantin Savić, Darko Mutavdžić i Marko Pavlović

Recenziranje je trajalo 3 nedelje, od 7-27. maja 2019. Tokom ovog perioda ocenjeno je 25 inovacija, a u samom ocenjivanju učestvovalo je isto toliko recenzenata, čija ekspertiza je iz oblasti kojima pripadaju inovacije, ili su u pitanju stručnjaci za ocenjivanje tržišnih aspekata inovacije.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovo takmičenje organizuje u saradnji sa:

Tehnološko-Metalurškim fakultetom iz Beograda, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije i Radio televizijom Srbije.

M.Nikolić/ Foto: Tehnička škola Užice

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.