Društvo

Svečani prijem za užičkog kik boksera, osvajača zlata na Svetskom prvenstvu

Posted: 1. novembra 2019. u 17:45   /   by   /   comments (0)

Užički kik bokser Nikola Filipović je na održanom 22. Svetskom prvenstvu u kik boksu osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Tim povodom, gradonačelnik Tihomir Petković je, sa saradnicima, priredio svečani prijem za Filipovića na kojem je, uz čestitke i poklone, uručio i novčanu nagradu od 50.000 dinara.

Gradonačelnik Petković je istakao da Užice misli na svoje sportiste, ali i da oni opravdavaju, svojim rezultatima, sve ono što se iz budžeta izdvaja za sport:

„Užički sportisti ostvaruju odlične rezultate poslednjih godina, a evo danas smo tu da pozdravimo našeg Nikolu Filipovića, kik boksera koji je nama i Užicu, doneo titulu svetskog prvaka. Nikola je jedan od najistaknutijih užičkih sportista jer je prethodnih godina osvajao titule na prvenstvima Srbije, Balkana i Evrope, a sada se i na 22. Svetskom prvenstvu u kik boksu, gde je učestvovalo oko 800 sportista iz 59 zemalja, okitio zlatnim odličjem.

Nikola je primer da se predanim radom, istrajnošću i ljubavlju prema onome čime se čovek bavi, može trijumfovati. On je ponos svih Užičana i ja mu iskreno čestitam na ostvarenom uspehu i želim mu da u narednim godinama osvoji i donese puno medalja u Užice, da on i njegov grad budu spomenuti u svim svetskim sportskim vestima.“

Zahvaljujući se na prijemu i čestitkama, Nikola Filipović je napomenuo da je uvek imao podršku i razumevanje grada Užica, ali i sugrađana:

„Znam da mi, užički sportisti uvek imao punu finansijsku podršku našeg grada. A sada mi posebno prija kada me mladi prepoznaju, zatraže da se fotografišu sa mnom i kažu mi da zbog mene i mojih uspeha žele da počnu da se i oni bave sportom. Ništa lepše od toga kada dečaci i devojčice odaberu zdrav način života, pravi put koji pored svega nosi i velike radosti kada se ostvare ovakvi uspesi.“

Inače, reprezentacija Srbije u kik boksu, čiji je član Filipović, je, po uspesima, druga na rang listi, odmah iz Rusije.

Izvor: https://uzice.rs/cestitke-i-svecani-prijem-za-svetskog-prvaka-nikolu-filipovica/