Umetnost

Svečana dodela Nagrade „Milutin Uskoković“ u Narodnoj biblioteci Užice

Posted: 3. oktobra 2019. u 22:33   /   by   /   comments (0)

Svečana dodela Nagrade “Milutin Uskoković” za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku u 2018. godine održaće se u Narodnoj biblioteci Užice, u ponedeljak, 7. oktobra, u 19 časova. Na svečanosti koje se ove godine organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana Grada prisustvovaće dobitnici prve tri nagrade: Momčilo Bakrač, Jagoda Nikačević i Miro Radojević.

Momčilo Bakrač

Ovogodišnja prva nagrada ide u Vrbas, Momčilu Bakraču, a interesantno je da je on istu osvojio i na 22. konkursu, 2014. godine. Njegova pripovetka “ Putovanja, kavaliri i pešaci”, po oceni žirija, bila je najbolja u konkurenciji od 130 pristiglih na ovogodišnji konkurs.

Jagoda Nikačević iz Beograda, dobitnik je druge nagrade za  pripovetku pod naslovom “Zimski dnevnici”, a Miro Radojevć iz Vrbasa je treći nagrađeni, za pripovetku,  “Strah- orah”.

O ovogodišnjim nagradama konkursa, ustanovljenog od strane nekadašnje Kulturno prosvetne zajednice još 1993. godine, odlučivao je žiri u sastavu: prof. dr Ljiljana Kostić, prof. dr Slavko Petaković i prof. dr Dragana Francišković. Nagrada se dodeljuje za najbolju napisanu a neobjavljenu pripovetku iz prethodne godine.

Pored prve tri nagrade u posebnom dodatku časopisa Međaj, objaviće se  i sledeće pripovetke: „Izaslanici naših dana“ (Milivoj Anđelković, Beograd), „Pet, šest, devet, dvanaest…“ (Slaviša Obradović, Prijedor), „Izlog“ (Violeta Ivković, Beograd), „Otisak stopala“ (Nikola Petrović, Beograd), „Mali vitraži velikog sveta“ (Goran Labudović Šarlo, Vrbas), „Ratnik i ratar“ (Muharem Bazdulj, Beograd) i „Golgotski marš“ (Vladimir Đorđević, Kragujevac).

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.