Umetnost, Vesti

Srpski pesnici za ukidanje smrtne kazne Ašrafu Fajadu: KC Grad- 14. januar

Posted: 12. januara 2016. u 12:59   /   by   /   comments (0)

U četvrtak, 14. januara od 20h, u KC Gradu će biti priređeno čitanje poezije za Ašrafa Fajada, pesnika palestinskog porekla kojega je 17. novembra sud u Saudijskoj Arabiji osudio na smrt zbog bogohuljenja i navodnog propagiranja ateizma u pesničkoj knjizi „Uputstvo iznutra”.

Peticiju za ukidanje smrtne kazne ovom pesniku dosad je potpisao veliki broj pisaca, intelektulalaca, građana i PEN centara, a akcija čitanja poezije tog dana biće održana širom sveta. Događaj na svetskom nivou inicirao je Internationales Literaturfestival Berlin.

U KC Gradu svoju poeziju će tom prilikom čitati: Marjan Čakarević, Toma Marković, Dubravka Đurić, Petar Matović, Dejan Čančarević, Siniša Tucić, Ana Ristović, Dragana Mladenović, Vlada Stojnić, Tamara Šuškić, Jasmina Topić, Jelena Anđelovska, Ana Marija Grbić, Anja Marković, Danilo Lučić, Bojan Marjanović, Nikola Živanović, autori okupljeni oko „Pesničenja” i mnogi drugi, a očekivano je i da se preko Skype-a uživo uključe Vukašin Štreker, Dragoslav Dedović, Nenad Jovanović i drugi srpski pesnici iz dijaspore.

izvor: KC Grad