Sport

Srbija vicešampion Starog kontinenta i treća evropska medalja za strelca iz Kosjerića

Posted: 6. oktobra 2019. u 09:07   /   by   /   comments (0)

 Mlada reprezentacija Srbije postala je vicešampion Evrope u streljaštvu u disciplini vazdušna puška a među izabranicima selektora koji su Srbiji doneli srebrnu medalju je i Đorđe Savić iz Kosjerića kome je ovo treća medalja u Evropskoj ligi mladih. Pored Savića u sastavu reprezentacije bili su i Kristina Lazarević, Teodora Vukojević i Marko Ivanović.

Ovogodišnje Evropsko takmičenje lige mladih od 14 do 18 godina održano je u Budimpešti, a odabrani srpski tim osvojo je srebro nakon finalih raspucavanja sa ekipom zemlje domaćina koja je zlato ostavila kod kuće uz minimalnu razliku od dva boda, 81: 79.

Srbija je do sada osvojila četiri odličja u takmičenju uvedenom 2009., a na prvom takmičenju pre jedne decenije naš tim je osvojio zlato. Pre dve godine okitio se bronzom, a 2018. srebrom.

Mladom Kosjercu, Đorđu Saviću, članu Streljačko kluba Oko sokolovo, ovo je treće učešće i treća medalja u takmičenjima Evropske ligi mladih budući da je od bronze 2017.  godine, na svom prvom nastupu u Osjeku, kao član reprezentacije osvojio i srebro naredne, 2018. godine u Finskoj.

Finalni turnir Evropske lige mladih u streljaštvu naredne, 2020. godine biće održano u Srbiji.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.