Najava, Sport

Sloga spremna za prvu utakmicu kod kuće: 21. septembar

Posted: 20. septembra 2016. u 18:33   /   by   /   comments (0)

Požega će u sredu 21. septembra, prvi put od početka nove rukometne sezone,  imati priliku da bude domaćin prvoligaškog susreta u utakmici između “Sloge” i Rudara iz “Kostolca”. Nakon prva dva gostovanja, u Požarevcu  i u Novom Sadu, rukometaši “Sloge” na čelu sa novim kapitenom Aleksandrom Savićem, prvi put igraju pred domaćom publikom u Hali sportova od 19 časova.

033Nakon dobrog početka i pobede u Požarevcu , u drugom kolu rukometaši Sloge doživeli su poraz protiv “Vojvodine” u Novom Sadu, pa je na početku pres konferencije kojom je najavljen predstojeći susret sa “Rudarom” bilo reči i o tom neprijatnom, ali sportski uobičajenom događaju:

-Oba gostovanja iza nas mogu se okarakterisati kao teški mečevi. Pravili smo greške u oba, s tim što smo prvi pobedili, drugi izgubili. Na ove dve utakmice koje su iza nas možemo se vratiti u smislu da ne ponavljamo greške, a sve ostalo zaboravljamo, i idemo dalje. Ono što je za nas sad najbitnije, to je predstojeća utakmica protiv “Rudara”, vrlo nezgodnog protivnika koji su poznati po tome da, iako izgube od nekoga, ne gube velikom razlikom. Sad smo skoncetrisani na to da sve ove greške iz prethodnih utakmica ispravimo, da sve “upakujemo” kako treba za utakmicu koja nam predstoji. Zadovoljan sam ekipom na prethodna dva susreta, pa ćemo ići iz utakmice u utakmicu, nadam se- od dobrog ka sve boljem- ocenio je dosadašnje neveliko iskustvo sa novom ekipom, trener Aleksandar Savić.

-Poraz od „Vojvodine“ ne objašnjavamo nekim posebnim razlozima, koji su neuobičajeni kad je sport u pitanju. Jednostavno se desi loš sportski dan, nismo bili u “elementu”, i rekao bih: ako je moralo da se desi, dobro je da se desilo baš u Novom Sadu protiv najbolje ekipe u ligi. Od te utakmice nismo previse ni očekivali, a bitnije nam je bilo prvo kolo, a sada i “Rudar” , pa nakon toga i “Morava”. Na te dve utakmice smo sada fokusirani, i nadam se da ćemo zadovoljiti, i naša, i očekivanja publike- rekao je, do sada najefikasniji igrač „Sloge“, Mladen Krsmančić.
Kapiten, Milan Pavlović, izjavio je da “ je ekipa u prvoj utamici u Požarevcu igrala po dogovoru”:037

-Ispoštovali smo naše principe igre koje smo hteli da ispoštujemo i protiv Vojvodine. U Novom Sadu nije bio “naš dan”: nismo imali rešenja za njihovu odbranu, a oni su imali rešenja za našu odbranu. Oni su svojim brzim centrima i ukrštanjima razbili našu odbranu, i nismo ličili na ekipu iz Požarevca. Ako uporedimo ove dve utakmice, mogu da kažem da su obe bila podjednako teške, jer i ekipa Požarevca je jako nezgodna, iskusna ekipa koja je u utamkmici protiv nas pružila više od uobičajenog, tako da tim rezultatom možemo biti zadovoljni. Sa „Vojvodinom“ ćemo se sresti ponovo ovde. Upšte je poznato da nama njihov stil igre ne odgovara, i nikad nam nije “ležao”. To je jedina ekipa u zemlji koju nikad nismo dobili, ali ćemo se zato potruditi u drugom delu prvenstva da zabeležimo prvu pobedu.

Ocenjujući mogućnosti “Sloge” pred predostojeću utakmicu sa “Rudarom” , trener Savić je ocenio da su “šanse veće nego u prvoj utamici sezone, u Požarevcu”:

-Trougao koji prave utakmice u Požarevcu, predstojeće sa „Rudarom“ i „Moravom“ bih svrstao u istu kategoriju. To su tri vrlo slične ekipe, što je pokazao krajnji rezultat na završetku prošlogodišnjeg prvenstva. Sve tri ekipe su bile nezgodni domaćini, a kao gostujući timovi znali su da namuče protivnike. Trenutno analiziramo snimak sa jedne od utakmica “Rudara”ekipno i pojedinačno, i bez ikakvog potcenjivanja jednog dobrog protivnika koji je pred nama, u ovu utakmicu ulazimo sa namerom da pobedimo. Razlozi za ovu našu nameru leže u tome što smo prošle godine bili bolje plasirani, što smo domaćini, i što smo stvorili takvu atmosferu da možemo, i da treba da ih pobedimo. U ovu utakmicu ulazimo sa poštovanjem prema protivniku, sa očekivanjem da ekipa nastupi mudro i pametno.

Sa iskustvom u utakmicama protiv “Rudara” igrači su na svoj način ocenili šanse pred predstojeću utakmicu.

031-Ekipu poznajem već četiri pet godina koliko su na okupu. Dobro se poznaju međusobno, dobro su uigrani, igraju čvrstu odbranu, bez pretenzije na mnogo golova. Ako im dozvolimo da igraju malo brže, spremni su da odgovore, bez obzira što su u pitanju “stariji”igrači . “Rudar” je osvežen Nedeljkovićem koji je malo mlađi i koji ih pokreće, a naša očekivanja koja su najrealnija, kreću se u pravcu pobede, ali bez prevelikih opuštanja- ocenio je Krsmančić, a Pavlović je dodao:

-Naše mogućnosti za pobedu leže u čvrstoj odbrani, sigurnom, strpljivom i sigurnom napadu, bez rizika. Polukontra, naša prepoznatljiva brza igra i dobra odbrana mogu da budu ključ za pobedu.

Što se tiče ekipe, trener Aleksandar Savić izjavio je da je “Sloga” “kompletna za utakmicu sa “Rudarom”, a ukoliko bude nekih problema sa povredama, umorom ili nepredviđenim situacijama, na klupi ima dovoljno igrača za rotacije”.

-Podsećanja radi, pred nama su tri jake utakmice za predstojećih nedelju dana, a to znači i da očekujemo napor koji treba ispratiti kada je u pitanju fizička pripremljenost igrača, a ni jedan od mečeva koji nas očekuje nije za opuštanje. Dva gostovanja i jedna utakmica na domaćem terenu za sedam dana biće izazov u smislu načina kako odmoriti ključne igrače-podsetio je, na kraju, Savić.

Kada je u pitanju planirana popunjenost ekipe za predstojeću sezonu, Savić je ocenio da će se potrebe za “nekim sitnijim promenama u sastavu tima moći oceniti tek nakon treće utakmice, i da će se, ako do njih bude došlo, uglavnom u pitanju biti igrači koji nisu ključni, a koji mogu biti bitni za uspeh ekipe u  narednom periodu”.

Cena karte za predstojeću, kao i sve naredne utkmice u Požegi je 100 dinara, a u prodaji su i sezonske karte po ceni  1500 dinara.
U paket sezonskih karata ulazi 16 prvenstvenih utakmica, sve Kup utakmice u sezoni 2016 / 2017 godina.

M.Nikolić