Plus

Slobodan Trkulja i Balkanopolis među deset najboljih na festivalu u Glazgovu

Posted: 24. januara 2017. u 02:08   /   by   /   comments (0)

Slobodan Trkulja i orkestar Balkanopolis učestvovaće na predstojećem Celtic Connections festivalu u Glazgovu, a koncert  proslavljenog srpskog multiinstrumentaliste i njegovog orkestra najavljen je na BBC News sajtu kao jedan od deset najatraktivnijih nastupa na ovom festivalu. Festival koji traje 18 dana, jedno veče posvetiće na ovaj način i našoj etno muzici, a pored celovečernjeg nastupa, Slobodan Trkulja će takođe biti i sastavni deo nastupa La Banda Europa. La Banda Europa sastavljena je od 35 odabranih muzičara iz svih delova Evrope. Idejni tvorac La Banda Europa je edinburški muzičar – kompozitor i producent Džim Šuterland, a tokom ovog nastupa premijerno će biti izvedene njegove kompozicije.

Trkulja i Balkanopolis izabrani su u selekciji direktora festivala Donalda Šoa, a na koncertima tokom osamnaest festivalskih  dana u Glazgovu nastupiće preko 2 000 muzičara. Nastup Balkanopolisa na BBC News opisan je “kao sve osim običnog” a posetioci festivala pozvani da uživaju u “izuzetnoj noći balkanske muzike”.  Njihov koncert planiran je za 27. januar.

Festival u Glazgovu predstaviće ove godine najbolje što svetska muzička scena, oslanjajući se na etno muziku, može da ponudi. Pored Trkulje I Balkanopolisa, La Banda Europa, u Glazgovu će nastupiti i Širli Kolins, Dir Road, Feis Rois& Loren MekKol, Trilok Gurtu i drugi.

M.N. / foto: S.Trkulja, arhiva