Sport

Šesto mesto i nova iskustva košarkaša Sevojna u finalu turnira u Sloveniji

Posted: 3. juna 2019. u 12:04   /   by   /   comments (0)

Košarkaški klub „Sevojno Atria“ je bio jedan od dva predstavnika Srbije u finalu Basket4Kids projekta koji se igrao proteklog vikenda u sežani u Slovneniji, a takmičenje su zavrišili na šestom mestu. Samo učešć na turniru, gde su u kvalifikacijama unutar Srbije zauzeli visoko drugo mesto, a u Sežanu otputovali na poziv domaćina kao jedna od dve ekipe koje su se u finalu našle na ovaj način, bilo je veliki uspeh koje je košarkašima Sevojna donelo neproceniivo iskustvo učešća na međunarodnom turnirima. Projekat Basket 4 Kids inače okuplja decu do 13 godina iz regiona bivše Jugoslavije kroz kvalifikaciona košarkaška takmičenja u zemljama regiona, a finale u Sežani podrazumevalo je košarkaške duele najboljih . Pobednici sa šest kvalifikacionih turnira svojih zemalja Slovan (Slovenija), Anagastum (Crna Gora), Kengur (BiH), Mladost (Srbija), Vardar (Makedonija) I Vučići (Hrvatska) kao I dve ekipe koje su dobile dodatnu pozivnicu domaćin Sežana I Sevojno (Srbija) podeljeni su u dve grupe sa po četiri ekipe. Košarkaši Sevojna našli su se u grupi sa ekipama Sežana, Anagastuma, Kengura

Košarkaši Sevojna su odlično otvorili turnir, pobedom nad ekipom Sežana, međutim baš na ovoj utakmici naučili su i lekciju o sportskoj sreći budući da se tokom meča povredio jedan od ključnih igrača, Pavle Babić. Za Babića je, usled povrede, učešće na turniru bilo gotovo, a njegovi suigrači su se našli u problemu ne uspevajući da zbiju redove na način koji bi im omogućio da se bore za pobede u preostale dve utakmice. Po rečima trenera, Duška Mićića, u preostalim mečevima, pobede su zasluženo slavili predstavnici Bosne i Hercegovine, ekipa Kengura iz Zenice, i ekipa Anagastuma iz Nikšiće koje je predstavljala Crnu Goru. Mićić je dao stručnu ocenu da je “šesto mesto bio maksimum u datom trenutku i novim okolnostima”. Ipak,Sevojničani su se pokazali i kao odlična podrška time što su bodrili ekupu Mladosti koja je predstavljala Srbiju na ovom turniru i koja je ponela titulu pobednika.

Dan nakon odigravanja završnice finala Sevojničani su iskoristili da posete Kopar i da se odmore na plaži blizu Trsta, a ono po čemu će još pamtiti ovaj turnir je veličanstven doček koji su im priredili klupski drugovi i prijatelji  u Sevojnu, uz baklje i proslavu kakva dolikuje šampionima.

M.Milićević / Foto: KK Sevojno Atria

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.