Plus

Šekspir festival u Čortanovcima: 29. jun- 6. jul

Posted: 28. juna 2016. u 14:52   /   by   /   comments (0)

U godini kada se obeležava 400. godina od smrti Vilijama Šekspira širom sveta, Šekspir festival imaće svoje treće izdanje.
Kao i prethodnih godina, festival će se održati u prelepom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima, u kome će se prikazati savremene svetske produkcije rađene po delima Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavlјanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Publika će imati jedinstvenu priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlјi napravlјenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.
Na festivalu će biti predstavlјeni teatri iz Velike Britanije, Grčke, Portugalije, Indije i Srbije.

Prateći program festivala obuhvatiće filmske projekcije (program: „Olivije i Šekspir“ Aleksandra Erdelјanovića) i studentske predstave prema delima Vilijama Šekspira.

Festival će otvoriti upravo Šekspirov Glob teatar iz Londona, sa predstavom „Dva viteza iz Verone“.
Kuriozitet ovogodišnjeg festivala predstavlјa, posle dugo vremena, gostovanje jednog pozorišta iz Indije .
‘’ Kompani teatar ‘’ iz Mumbaja izvešće „Bogojavlјensku noć“ .

Kao poseban dogadjaj treba svakako izdvojiti i džez koncert inspirisan šekspirovim „Sonetima“ u izvođenju velike zvezde džez muzike Marie Joao i njenog tria OGRE.

PROGRAM: http://www.sekspirfestival.org/program.html

http://kulttura.rs/event/sekspir-festival/