Plus

S Mokranjcem u svet: Hor AKUD „Sonja Marinković“ na Arlemm-u 27. jula

Posted: 27. jula 2019. u 09:45   /   by   /   comments (0)

Pobednik Mokranjčevih dana u natpevavanju horova, osvajač Zlatne diplome u  kategoriji mešovitih kamernih horova i Srebrne diplome u kategoriji duhovne muzike na Međunarodnom takmičenju i festivalu horova “Canta al Mar” održanom u Kalelji (Barselona), predstavnik Srbije na predstojećim Svetskim horskim igrama u Flandriji 2020., nosilac brojnih domaćih i međunarodnih prizanja, hor Akademskog kultrno umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu, “Sonja Marinković” održaće koncert duhovne muzike na Arlemm-u u subotu 27. jula sa početkom od 20, 30 časova. Horom diriguje Dunja Deurić, a program pod nazivom “S Mokranjcem u svet” sačinjavaju odabrane horske kompozicije  duhovne muzike.

Hor AKUD “Sonja Marinković” postoji od 1961. godine, a dirigentska palica hora od 2015.godine je  u rukama Dunje Deurić koja je osavremenila i njihov horski nastup na sceni.

Nešto pre nastupa hora , od 18 časova u sali Sokolskog doma u Arilju nastupiće najmlađi polaznici Arlemm-ove letnje muzičke škole sa smerova violina, violončelo, klavir i kontrabas, koji će, uz dodelu diploma, publici prezentovati stečeno muzičko znanje.

M. Nikolić

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje