Sport, Vesti

Rukometaši Sloge savladali Moravu u prvoj utakmici Superlige

Posted: 20. septembra 2015. u 02:49   /   by   /   comments (0)

Na prvoj utakmici ovogodišenjeg A takmičenja u rukometnoj ligi Srbije, Sloga iz Požege dobila je Moravu iz Velike Plane na svom terenu sa 28: 21. Nakon ove prve utakmice u subotu 19.septembra , Sloga  gostuju u Nišu gde će se sastati sa Železničarom 1949. narednog vikenda.
Utakmica je počela vođstvom domaćina u prvom delu prvog poluvremena sa 8: 3 , da bi se , posle duže pauze zbog nestanka električne energije, tok meča preokrenuo u korist Morave. Uz napetu atmosferu i niz od pet uzastopnih golova Morave do izjednačenja ,a potom naizmenične razmene pogodaka, prvo poluvreme se završilo rezultatom 12:11 za domaće.
Efektni golovi i odlične akcija, na uživanje prepune Hale sportova , odlika su drugog poluvremena u kome je Sloga dominirala. Krajnji rezultat 28: 21 u korist Sloge doneo je veliko olakšanje domaćina s obzirom na gotovo kompletnu podmlađenu ekipu kojoj je ova utakmica bila veliki test. Najviše golova za Slogu postigao je Dušan Mirić, levo krilo , sa osam pogodaka ,koji je bio i najbolji strelac utakmice. U ekipi Morave istakao se Zoran Đurković sa pet golova. Golman Sloge Aleksandar Milenković zabeležio je dvanaest odbrana, od čega dva sedmerce, dok je njegov kolega s druge strane terena ,Miloš Genčić, zaustavio sedam šuteva na svoju mrežu.
Ivan Milojević, trener Morave nakon što se zahvalio domaćinima , smatra da je poraz rezultirao malim brojem rotacija u igri, a Slaviša Laković, trener Sloge istakao je da je „zadovoljan rezultatom ali ne i igrom u pojedinim delovima meča”.
RK Sloga: Raković 2 odbrane, Žarković, Milićević 1,Jestrović, Andrejević, 7, Delibašić, Stojčić, Krsmančić 5, Milenković 12 odbrana, Savić, Grujičić 3, Pavlović 4, Palević, Kaltak, Mirić 8, Dimitrijević.
RK Morava:Bojković , Đurković 5, Rakić 2, Tripković, Đokić 2 ( 1), Rajić, Genčić 7 odbrana, Bugarinović 3, Antić, Popović 1 odbrana, Lazović, Radojević 3, Avramović 3 (1), Mihajlović 3.
M.Nikolić/ foto: RK Sloga