Sport, Vesti

RK Sloga iz Požege u Prvoj rukometnoj ligi Srbije dočekuje RK Morava iz Velike Plane

Posted: 17. septembra 2015. u 19:07   /   by   /   comments (0)

U četvrtak 14. septembra u Požegi predstavljen je novi sastav RK Sloga pred početak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Srbije koja za ovaj klub počinje u subotu 19. septembra utakmicom sa RK Morava iz Velike Plane.
Podsećanja radi, RK Sloga je zapaženim rezultatima prošlogodišnje sezone uspeo da obezbedi plasman u Super A ligu gde ove godine kreće sa podmlađenim timom , uglavnom igračima koji prvi put igraju za ovaj tim. Kao što je na press konferenciji istakao trener kluba Slaviša Laković, jedina dva igrača iz prošlogodišnjeg dela takmičenja koji su ostali u klubu: Milan Pavlović i Mladen Krsmančić biće nosioci igre s obzirom na to da je ostatak igrača tek u fazi uigravanja i uhodavanja u tim od koga on očekuje na prvom mestu jedinstvo i solidarnost na terenu.

Slaviša Laković, trener RK Sloga iz Požege

Slaviša Laković, trener RK Sloga iz Požege

Trener Živanović je predstavio novi tim koji će dočekati RK Morava u predstojećoj utakmici na kojoj će pored Pavlovića i Krsančića nastupiti i Dule Andrejević ,pivotmen koji je takođe podmladio RK Sloga u polusezoni, Milić na levom krilu koji je došao iz Crvenke, Kaltak na desnom krilu, igrač koji je došao iz Subotice, Delibašić iz Metaloplastike na crti, drugi pivotmen Jestović iz Obilića , bek Pavlović iz Metaloplastike i golman Milenković koji je došao iz Zubinog potoka. Govoreći o svom timu, Slaviša Živanović je dodao da spisak igrača nije konačan niti je tim do kraja definisan s obzirom na to da za par reprezentativaca još traje procedura oko registracije a očekuje se i kraj pregovora oko prelaska još jednog beka u tim.
—Što se tiče ambicija tima, startovaćemo kao i prošle sezone na početku.Cilj ovog tima nije da ostane u Super A ligi jedno leto , a za bolji rezultat ćemo se svakako boriti.Znači, cilj nam je na prvom mestu ostanak u ovoj ligi a ići ćemo od utakmice do utakmice. S obzirom da je ekipa mlada trebaće vremena da se uigra da bi se došlo do željene forme i rezultata. Sigurno je da su temelji igre postavljeni još prošle sezone te nam je cilj ista atmosfera u klubu. Kao dobar primer nam je naša košarkaška reprezentacija koja niže uspehe a u kojoj i pored kvaliteta i igrača i igre odiše taj duh jedinstva. Takvu atmosferu u klubu smo izgradili prošle godine i na igračima koji su ostali jeste da je prenesu na novopridošle. Mogu istaći da je retko u rukometnim klubovima koje ja znam da imaju takvu atmosferu kao što ima ovaj tim i to je jedna od naših prednosti na svakom terenu i pred svakim protivnikom–istakao je trener Živanović.
U svom obraćanju on je naveo primer pripremnih utakmica na kome se i pored postignutih rezultata radilo ne samo na uigravanju novih igrača nego i na njihovom navikavanju na prepoznatljiv stil igre RK Sloga.

Milan Pavlović

Milan Pavlović

O svojm očekivanjima na predstojećoj utakmici protiv Morave s obzirom na prošlogodišnje iskustvo s ovim timom a i situaciju na kladionicama na kojima je kvota za Moravu ispod one za Slogu, Milan Pavlović je istakao:
—Nama igračima je najmanje bitna kvota na kladionici i nikad je nismo ni uzimali kao nešto na šta treba da obraćamo pažnju. Naše je da radimo svoj posao sa maksimalnim kapacitetima. Generalno smo spremni a spremaćemo se i danas i sutra. Potrudićemo se da dobijemo tu utakmicu i da otvorimo sezonu kako treba. Protivnik je stari s obzirom da smo prošle godine imali par susreta s njim tako da jako dobro poznajemo njihovu igru. S obzirom na to da je većina tima nova, radi se o korektnim momcima i u terenu i van njega , odlično se uklapamo u sistem koji trener traži od nas tako da se nadamo pobedi u subotu.

Mladen Krsmačić

Mladen Krsmačić

Mladen Krsmančić takođe jedan od starih igrača RK Sloga , kreator igre od koga se i u ovoj sezoni puno očekuje , je birajući između play– offa i play –outa izabrao play –off i dodao:
—Kladioničari su nam dodelili ulogu favorita zbog prošlogodišnjeg uspeha protiv Morave ali je i uprkos tim prognozama jedino izvesno da sve zavisi od naše igre. Morava ima iskusnu ekipu, osim jednog igrača nisu menjali tim, uigrani su i uz dodatak pivotmena Mihajlovića koji je došao iz Kruševca mogu da kažem da su odličan i borben tim. Mislim da će utakmica biti neizvesna ali je naša prednost domaći teren i publika koja nas diže i daje nam krila.
Što se tiče atmosfere u klubu igrači su je ocenili kao dobru i istakli da su učinili napor da sve ono što ih je kao tim pobednika od prošle godine krasio prenesu i na novopridošle igrače. Takođe su istakli i požešku publiku kao osmog igrača i deo zasluga za prošlogodišnji rezultat pripisali i publici koju ima malo koji tim u Srbiji.

DSC_8448Ono što je novost za ovu godinu su novi dresovi koji su promovisani na press konferenciji ali i nova racionalnija organizacija kluba u kojoj kako je istakao Pavlović „ shodno novim uslovima u Prvoj A ligi,svako radi svoj deo posla, svako od njih se stara da nam obezbedi uslove za igru a na nama je da svoj deo odgovornosti pokažemo na terenu.”
Utakmica RK Sloga –RK Morava u subotu 19. septembra počinje u 19 časova a cena karte je 100 dinara.

M. Nikolić