Najava, Umetnost

Repertoar Bioskopa Art od 7. do 13. novembra

Posted: 6. novembra 2019. u 20:02   /   by   /   comments (0)

SALA 2

OD 7. DO 13. NOVEMBRA
u 21h

cena ulaznice: 300,00

BITKA ZA MIDVEJ/ Midway

Dužina trajanja: 138min.
Žanr: akcija, triler
Gl. uloge: Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Dennis Quaid, Nick Jonas
Režija: Roland Emmerich
Epski spektakl o bici za Midvej, glavnoj prekretnici na pacifičkom frontu tokom Drugog svetskog rata s bogatom glumačkom ekipom i rediteljem Dana nezavisnosti. Bitka kod Midveja započela je 4. aprila 1942. godine. Bila je to odlučujuća pobeda SAD protiv Japana za vreme Drugog svetskog rata. Tokom četverodnevne borbe u vazduhu i na moru, brojčano nadjačana vojska SAD uspela je da uništi i četiri japanska nosača aviona i izgubi samo jedan svoj, Jorktaun. Japanska mornarica je do tada bila nepobediva.

SALA 1

OD 7. DO 13. NOVEMBRA
u 19:45h

cena ulaznice: 300,00

BOL I SLAVA/ Dolor y Gloria

Dužina trajanja: 113min.
Žanr: drama
Gl. uloge: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Penélope Cruz, Nora Navas, Julietta Serrano
Režija: Pedro Almodóvar
Novi film slavnog reditelja Pedra Almodovara, u kojem glumi već oprobana ekipa njegovih saradnika Penelope Kruz i Antonio Banderas. „Bol i slava“ Pedra Almodovara prati filmskog reditelja Salvadora Maljoa koga muče fizičke i psihičke nevolje i sprečavaju da radi ono što voli – da snima filmove. Kroz dramu se prepliću tri različita razdoblja njegovog života u Španiji: detinjstvo u šezdesetim godinama kada je njegova porodica započela novi život u Valensiji, doživljaj prve želje, život u Madridu tokom osamdesetih godina gde pronalazi i gubi prvu veliku ljubav, otkrivanje kinematografije i, najzad, sadašnjost prepuna praznine koja ga sputava da krene napred. Preispitujući svoju prošlost i izbore koje je napravio, Salvador stiče hitnu potrebu da to ispriča i tako nađe svoj spas.
SALA 1

OD 7. DO 13. NOVEMBRA
u 21:30h
cena ulaznice: 300,00

DR SLEEP/ Doctor Sleep
Dužina trajanja: 158min.
Žanr: horor, triler
Gl. uloge: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay
Režija: Mike Flanagan
Stiven King je 2013. godine javnosti predstavio roman Doctor Sleep i objasnio da je reč o nastavku kultne priče The Shining (Isijavanje) koju je proslavio Džek Nikolson 1980. u istoimenom filmu kultnog reditelja Stenlija Kjubrika. Dr Sleep, odnosno dečak Deni Torens iz Isijavanja, u ovom filmu je četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsedali i njegovog oca. Torens počinje da koristi svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upoznaje mladu devojku koja takođe ima „sjajne”moći.

OD 7. DO 13. NOVEMBRA

SALA 1
u 18h – 3D
cena ulaznice: 300,00

SALA 2
u 19h
cena ulaznice: 250,00

PORODICA ADAMS/ The Addams Family

Dužina trajanja: 86min.
Žanr: komedija, poridični, sinhronizovan, 3D
Glasovi: Srđan Timarov, Dušica Novaković, Katarina Gojković, Đurđina Radić, Tamara Aleksić, Marko Vukomanović, Marko Marković, Dobrila Ilić, Dragan Vujić Vujke
Režija: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Spremite se da pucketate prstima!
Porodica Adams se vraća u bioskope u prvoj animiranoj komediji o najšašavijoj porodici. Možda ste mislili da je vaša porodica čudna, ali neobična, bizarna i potpuno originalna porodica Adams će vas naterati da ponovo razmislite.

M. Milićević / Izvor: Bioskop Art

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.