Najava, Umetnost

Repertoar bioskopa Art: od 6. do 12. oktobra

Posted: 6. oktobra 2016. u 16:28   /   by   /   comments (0)

SALA 1   od 6. do 12. oktobra

u 19:30 i 22h   cena ulaznice: 300,00

JESEN SAMURAJA

Žanr: romantična komedija   Dužina trajanja: 117min.

Glavne uloge: Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Tihomir Stanić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, Miloš Samolov

Režija: Danilo Bećković   Scenario: Dimitrije Vojnov

JESEN SAMURAJA je ljubavna priča sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Glavni junak, Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija.

 

SALA 2   od 6. do 12. oktobra

u 18h   cena ulaznice: 250,00

Dva ortaka i jazavac

Žanr: animirani, avantura, komedija   Dužina trajanja: 80 min

Reditelji: Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans

Glasovi:Dragan Vujić Vujke, Peđa Damjanović, Iva Stefanović, Mina Lazarević, Nikola Bulatović, Bane Jeftić

Ove jeseni „Noć veštica“ stiže ranije u domaće bioskope – na „ludom“ vagonu bez kočnica iz „kuće strave“, u kojem dva neustrašiva ortaka i njihov ljubimac Jazavac kreću da spasu svet.

Život ispunjen haotičnim svađama i muzikom dvojice drugara, dobričine Lazića i uglađenog Petrovića i njihovog ljubimca Jazavca, u železničkom tunelu van svakog životnog koloseka, jedne večeri izvrnuće naopačke devojčica Amanda. Mlada dama pod stresom uspela je da pobegne razbojnicima ludog bogataša Raspućina, koji je kidnapovao njenog oca naučnika. Dva ortaka i jazavac pomoći će joj da ga izbavi iz Raspućinovih zlih kandži, a usput će spasti i svet.

 

SALA 2   od 6. do 12. oktobra

u 20 h   cena ulaznice: 300,00

DOM GOSPOĐICE PEREGRIN ZA POSEBNU DECU/ Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Žanr: fantazija, avantura, 3D   Dužina trajanja: 127 min.

Glavne uloge: Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Samuel L. Jackson

Režija: Tim Burton

Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Reditelj filma je legendarni Tim Barton, a scenario je uradila Džejn Goldman. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Gren, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi. Serijal knjiga „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ za srpsko tržište objavljuje novosadska izdavačka kuća Orfelin.