Najava, Umetnost

Repertoar Bioskopa Art od 14. do 20. novembra

Posted: 13. novembra 2019. u 21:52   /   by   /   comments (0)

SALA 2

OD 14. DO 20. NOVEMBRA
u 19:30h

cena ulaznice: 300,00

DNEVNIK DIANE BUDISAVLjEVIĆ

Dužina trajanja: 89min.
Žanr: biografski, drama
Gl. uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Krešimir Mikić
Režija: Dana Budisavljević
Apsolutni pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja.
Istinita priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.


SALA 2

OD 14. DO 20. NOVEMBRA
u 21h

cena ulaznice: 300,00

LE MAN’66: SLAVNA 24 SATA/ Ford v Ferrari

Dužina trajanja: 152min.
Žanr: akcija, biografski, drama
Gl. uloge: Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal
Režija: James Mangold
Met Dejmon i Kristijan Bejl u istinitoj priči o dominaciji Forda i Ferarija za osvajanje Le Mana 1966. godine. Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija i britanskog vozača Kena Majlsa koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.


OD 14. DO 20. NOVEMBRA

SALA 1
u 18h – 3D
cena ulaznice: 300,00

PORODICA ADAMS/ The Addams Family

Dužina trajanja: 86min.
Žanr: komedija, poridični, sinhronizovan, 3D
Glasovi: Srđan Timarov, Dušica Novaković, Katarina Gojković, Đurđina Radić, Tamara Aleksić, Marko Vukomanović, Marko Marković, Dobrila Ilić, Dragan Vujić Vujke
Režija: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Spremite se da pucketate prstima!
Porodica Adams se vraća u bioskope u prvoj animiranoj komediji o najšašavijoj porodici. Možda ste mislili da je vaša porodica čudna, ali neobična, bizarna i potpuno originalna porodica Adams će vas naterati da ponovo razmislite.


SALA 1

OD 14. DO 20. NOVEMBRA
u 20 i 22h

cena ulaznice: 350,00

REALNA PRIČA

Dužina trajanja: 91min.
Žanr: drama, komedija
Gl. uloge: Gordan Kičić, Nina Janković Dičić, Nebojša Ilić, Vojin Četković, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Lana Lazović
Režija: Gordan Kičić

Film Realna priča vodi nas kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U isčekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme.

M.N. / Izvor: Bioskop Art