Umetnost, Vesti

Repertoar bioskopa Art – do 9. decembra

Posted: 2. decembra 2015. u 16:33   /   by   /   comments (0)

littleprince_poster
SALA 1 od 26. novembra do 09. decembra
u 18 h cena ulaznice: 250,00 dinara
MALI PRINC/ The Little Prince
Žanr: animirani, 3D Dužina trajanja: 108 min.
Glasovi sinhronizacije: Andjela Džaferović, Aleksa Radujko, Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog
Režija: Brian Helgeland

Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka).
U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.
doktor_proktors_prompepulver

SALA 2 od 03. do 09. decembra
u 19 h cena ulaznice: 200,00 dinara
PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA/ Doktor Proktors prompepulver
Žanr: avantura, porodični, sinhronizovan na srpski Dužina trajanja: 88 min.
U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom.Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne devojčicu Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura!

 

 

SALA 1 od 03. do 09. decembra
u 20 h cena ulaznice: 300,00 dinara
InTheHeartOfTheSea_FINAL_SRB_plakatU SRCU MORA/ In the Heart of the Sea

Žanr: avantura, drama Dužina trajanja: 121 min.
Glavne uloge: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy Režija: Ron Howard
Oskarom nagrađeni reditelj Ron Hauard donosi neverovatnu priču zasnovanu na istinitom događaju, koja prikazuje posadu broda suočenu sa najstrašnijim stvorenjem koje su ikada videli.
Tokom zime 1820. godine, kitolovac “Eseks” iz Nove Engleske napada nešto u šta niko ne može da veruje: kit veličine i upornosti mamuta, sa gotovo ljudskim osećajem za osvetu. Ova pomorska katastrofa iz stvarnog života poslužiće kao inspiracija za roman “Mobi Dik” Hermana Melvila. Ali, to je tek pola priče. Film “U srcu mora” otkriva zastrašujuće posledice tog susreta, zbog koga su preživeli članovi naterani na krajnje napore da bi učinili nezamislivo: da bi preživeli. Strašne oluje, izgladnelost, panika i očaj navode ljude da preispitaju svoja najdublja uverenja, od vrednosti sopstvenih života do toga koliko je njihovo zanimanje zapravo smrtonosno.
SALA 2 od 03. do 09. decembra
u 21 h cena ulaznice: 250,00 dinara
Pawn-Sacrifice-posterŽRTVOVANjE PIONA/ Pawn Sacrifice
Žanr: biografski, drama Dužina trajanja: 116 min.
Glavne uloge: Live Schreiber, Lily Rabe, Tobey Maguire, Peter Sarsgaard, Robin Weigert, Michael Stuhlbarg
Režija: Edward Zwick
Nazvana je ,,partijom veka” i privukla je više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. Svetsko prvenstvo u šahu, održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski, preraslo je u bojno polje Hladnog rata.
Žrtvovanje piona nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobediv. No najmlađi šahovski prvak, Fišer osvojio je sa dvadeset godina američko prvenstvo i postigao najbolji rezultat u istoriji. Živeo je za šah, ali njegovu genijalnost zasenila je ekscentrična ličnost i kontroverzni ispadi. Film prikazuje pogoršanje Fišerovog mentalnog stanja tokom leta 1972. godine, dok njegova paranoja i manija da održi koncentraciju prelaze granicu normale toliko da zahteva da se sve kamere uklone jer mu buka odvraća pažnju.

 

stiv-jobs-610x413SALA 1 od 03. do 09. decembra
u 22 h cena ulaznice: 300,00 dinara
STIV DžOBS/ Steve Jobs
Žanr: biografski, drama Dužina trajanja: 122 min.
Glavne uloge: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Katherine Režija: Danny Boyle
Smešten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem AjMeka, „Stiv Džobs“ nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru.
Majkl Fasbender igra Stiva Džobsa, osnivača Epla, uz oskarovku Kejt Vinslet, koja igra Džoanu Hofman, bivšu direktorku marketinga u Mekintošu. Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, igra Set Rogen, dok Džef Denijels igra bivšeg direktora Epla, Džona Skalija. U filmu još igraju i Ketrin Voterston, u ulozi bivše devojke Stiva Džobsa i Majkl Stulbarg, kao Endi Harcfeld, jedan od originalnih članova razvojnog tima.

izvor: Bioskop Art