Umetnost, Vesti

Ptice u nedrima: jedna u nizu humanitarnih aktivnosti Dramskog studija Medicinske škole

Posted: 23. septembra 2015. u 12:49   /   by   /   comments (0)

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice 22.septembra održana je humanitarna predstava Ptice u nedrima, po tekstu i režiji Valentine Zlatanović-Marković, a u izvođenju Dramskog studija Medicinske škole u Užicu.

Ptice u nedrima su scenski prikaz nedinamičnog života ljudi koji su se susreli sa određenim problemima. Kada se treba boriti, nismo svi borci – pogotovu ako su nam izgledi za pobedu mali. Kroz likove u predstavi videli smo razne posledice popuštanja – gordost, malodušnost, agresiju… Ali smo uz sve to videli i iskru dobrote koja čuva svoju čistotu od početka do kraja predstave.

Uloge su tumačili Jovana Vukotić, Sara Knežević, Aleksandra Čarapić, Milica Slović, Marija Obućina, Katarina Radović, Anđela Ljubičić, Bojan Dimitrijević, Aldin Hodović i Nikola Marković.

Predstava je počela i završila se replikom u kojoj se kaže da je život jedno veliko čudo, podsećajući ljude time na dragocenost koja im je podarena rođenjem i koju tako malo cene..

Sav prihod od prodaje karata namenjen je Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih u Užicu a prilikom ove akcije, koja je samo jedna u nizu koje planira organizator, skupljeno je 32 310 dinara .

Radovan Treći Jovičić