Umetnost

Prva nagrada za požeške gimnazijalce na 8. Festivalu nauke u Kragujevcu

Posted: 1. decembra 2019. u 00:11   /   by   /   comments (0)

Učenici Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, članovi sekcije za primenjenu fiziku i elektroniku dobitnici su Prve nagrade na 8. Festivalu nauke u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji „Daj(t)e se na znanje“. Nagradu na ovom naučnom festivalu  mladim fizičarima i elektroničarima  dodelio je kragujevački Institut za fiziku, a nagrađenu sekciju sačinjavaju učenici: Andrijana Vukomanović, Đođe Milićević, Jelena Terzič, Miloš Brkić, Lazar Janković, Aleksa Perović, Matija Petrović, Nikola Štulović, Mihailo Bolović, Aleksa Jovanović, Marko Mićić, Marko Petrović i Jovana Polić. Sekcijom rukovodi nastavica fizike Marija Bralović.

Na 8. Festivalu nauke održanom u Prvoj kragujevačkog gimnaziji učestovali su učenici osnovih i srednjih škola iz Srbije, Makedonije i Slovenije, kao i studenti Prirodno matematičkog fakulteta i Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

M.N. / Foto: Gimnazija „Sveti Sava“, Požega

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.