Plus

Promocija knjige „Orden za kraj“ Nenada Plavšića- Guarnerius, 9. jun

Posted: 7. juna 2016. u 00:20   /   by   /   comments (0)

U Centru lepih umetnosti Guarnerius u četvrtak 9. juna od 19 časova održaće se promocija zbirke pesama Nenada Plavšića „Orden za kraj“.

 

Promociju knjige pratiće izložba radova književnih i likovnih umetnika, članova Književnog kluba „Sirin“ – Violete Đurđević, Zorana Trkulje, Cvetane Čordić i Marije Lesan.

Poetsko-likovno veče u Gvarenriusu svečano će otvoriti književnik, književni i filmski kritičar, predsednik PEN centra Bosne i Hercegovine – Nedžad Ibrahimović. O knjizi „Orden za kraj“ govoriće novinar i pisac Nada Vukićević i Jelena Arbanas, recenzent.

Stihove će, pored autora, čitati Olgica Kitić, Dimče Miloševski, Danica Đurić, Nemanja Novčić, Svetlana Panić, Cvetana Čordić, Lidija Malović, dok će Anžela Nedeljković izvoditi ruske romanse na klaviru.

Voditelj programa je Karlo Astrahan.

Nenad Plavšić je rođen u Beogradu 1986. godine. Priče i pesme objavljivao u „Književnim novinama“, kao i u nekoliko elektronskih časopisa. Član Saveza Književnika u Otadžbini i Rasejanju (SKOR). Objavio zbirku priča i pesama „Crne suze“ (u izdanju „Alme“ iz Beograda). Zastupljen u nekoliko zbornika. Dobitnik mnogobrojnih nagrada za književnost.

U razdoblju između 2013. i 2014. godine bio zamenik predsednika Saveza književnika za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“.