Najava, Umetnost

Premijerno u Užicu: najbolji vokal regiona, Sara Renar, u Gkc- 22. septembar

Posted: 20. septembra 2016. u 15:18   /   by   /   comments (0)

Jedan od najboljih vokala u regionu, kantautorka Sara Renar prvi put gostuje u Užicu, a koncert ove mlade Zagrebčanke zakazan je za četvtak 22. septembar u 20 časova u Gradskom kulturnom centru.

Ističući da je Užice, nakon ranijih gostovanja u Beogradu, jedan od retkih gradova koji će imati priliku i ovu premijernu privilegiju u Srbiji da uživa u nastupu Sare Renar, v.d. direktora Grkc Užice, Jelena Vasović je naglasila da  jesenja turneja ove umetnice počinje upravo u Užicu, nakon čega se nastavlja u gradovima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a potom i Hrvatske.

14370026_1092867227475560_8565831547321867013_n-Izuzetno nam je drago da Sara Renar nastupa kod nas u Užicu sa materijalom koji će naši sugrađani prvi put imati priliku da slušaju live. Nakon turneje po zemljama regiona koja sledi nakon ovog nastupa, Sara u novembru odlazi na dvonedeljnu američku turneju na kojoj će svirati u sedam gradova. Ona i njen bend upravo završavaju studijski album, treći po redu, pod nazivom „Tišina“ koji će izaći tokom ove godine,te se iskreno nadam da ćemo imati priliku da čujemo nešto i od tog materijala.

U najavi predstojećeg koncerta, Jelena Vasović je istakla da je ovogodišnji nastup Sare Renar na jednom od vodećih evropskih festivala EXIT-, kada je svojim nastupom ostvorila progam na main stage-u pre nastupa Manu Chao-a, dovoljno govori i o kvalitetu i popularnosti ove kantautorke koja iza sebe ima više od 150 nastupa širom regiona.

-Sara je do sada snimila dva studijska albuma, a album „Djeca“objavljen 2013.godina privukao je veliku pažnju i  nominovan je za nagradu PORIN za najbolji debitatnski album, a za pesmu „Jesen“ je nominovana u čak dve kategorije:  najbolje žensko izvođenje i najbolji alternativni album. Njen vokal kritičari ocenjuju kao jedan od najboljih u regionu, i  nije čudo da je jako teško napraviti mesto u njenom rasporedu za koncert. Na festivalima Pezika i Kantfest u Beogradu dobila je glavne nagrade stručnog žirija, što je takođe odraz kvaliteta njenog izvođenja- izjavila je Jelena Vasović, a istakla je i da je „vodeći muzički kritičari smatraju jednom od najoriginalnijih muzičkih pojava našeg vremena, zvezdom koja je isplivala iz mora copy paste i „već sam čuo“ muzike“.

-Sve ovo,ukratko i najosnovije rečeno, govori u prilog tome da je pred nama u Gkc jedan izuzetan koncert koji bi bilo šteta propustiti. Ovo je jedan od  onih muzičkih događaja za koje se slobodno može reći da su jedinstveni za dobar provod, u žargonu: „sada i ko zna kada opet“- rekla je Jelena Vasović pozivajući publiku na obećavajuće muzičko veče u Gkc.

Koncert počinjje u 20 časova, a cena karte je 300 dinara.

M.Nikolić