Umetnost, Vesti

Premijerno u Guarneriusu: izložba slika Predraga Uroševića

Posted: 18. septembra 2015. u 01:21   /   by   /   comments (0)

Predrag Urošević, po radnoj knjižici specijalista opšte i laparaskopske hirurgije, a po slobodnom opredeljenju i utočištu slikar, imaće svoju premijernu izložbu slika u Centru lepih umetnosti Guarnerius od 18 . septembra do 1. oktobra.
Dr-Predrag-UrosevicSlikarstvom se bavi od najranijeg detinjstva iako je za profesiju izabrao medicinu: Medicinski fakultet završava u Beogradu a od 1999. živi i radi u Brizbejnu. Laparaskopsku hirurgiju specijalizovao je u Indiji a Opštu medicinu u Australiji.
Kao svoje slikarske uzore navodi Kandinskog, Miroa, Mondrijana, Šagala , Sezana i Pikasa a slikarstvo smatra svojom „oazom od ovozemaljskih prolaznosti i trivijalnosti”.
Slike nastale između 2006. i 2014. u tehnici ulje na platnu biće viđene prvi put u Beogradu a o svojim radovima autor kaže:
„Iako moje slike imaju modernu formu, tj. nalaze se u domenu apstrakcije, one imaju realne i svakodnevne motive, a ove novije su mešavina realnog i apstraktnog , te je u tom smislu njihova tehnika veoma čudna i posebna”.
Otvaranje izložbe je u petak 18. septembra u 19. časova u Guarneriusu.

M. Nikolić