Umetnost

Premijera filmova u Beogradu za kraj ovogodišnje „Interakcije“

Posted: 26. avgusta 2019. u 15:29   /   by   /   comments (0)

Veliko finale ovogodišnjeg Međunarodnog studentskog filmskog kampa “Interakcija” održaće se u Kulturnom centru Beograda gde će u sredu, 28. avgusta, biti održana premijerna projekcija filmova snimljenih tokom trajanja kampa. Nakon projekcije koja počinje u 21 čas,  učesnicima “Interakcije” i “Interdoca” biće uručeni sertifikati čime se kamp i zvanično završava.

Podsećanja radi, filmske ekipe “Interakcije” snimale su filmove na temu “Svakodnevni rituali ” u Užicu, Čačku i Ivanjici, a od 19. avgusta u Požegi je boravilo 20 studenata koji su pohađali masterklas dokumentarnih filmova.

Argentinac Ivan Murgic, reditelj i vizuelni umetnik, student na Univerzitetu u Buenos Ajresu, predvodio je  ekipu u Čačku koja je snimala film o svakodnevnici jedne tinejdžerke.U Užicu je ekipu predvodio reditelj  rusko-nemačkog porekla Andreas Bošman, student na master programu režije dokumentarnog na Filmskom univerzitetu – Babelsberg Konrad Wolf, i ova ekipa bavila se životom podstanara jedne višespratnice. Na čelu ivanjičke ekipe bio je Pablo Radice, reditelj špansko-argentinskog porekla, školovan kao dizajner slike i zvuka na Univerzitetu u Buenos Ajresu, a ekipa je snimila film o dvenim ritualima pravoslavnih monahinja. Supervizor studentskih filmskih ekipa bio je izraelski reditelj Efim Graboj.

M.N. / Foto: Milica Đorđević


Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Pasaž, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Pasaž će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje